Помозимо Луки Марићу

У Спортској дворани у Српцу сутра ће бити одржана манифестација под називом „Хуманитарни дан спорта“, која је намијењена прикупљању средстава за лијечење тешко обољелог инвалида Луке Марића из Бардаче.

Република Српска 06.03.2015 | 17:37
Помозимо Луки Марићу

Иницијативу за организовање ове хуманитарне спортске манифестације, која је изазвала велико интересовање разних спортских клубова и организација, покренула је бивша рукометашица Женског рукометног клуба - Србац Ивана Секулић.

"Познајем Луку, јер смо из истог села и знам да са супругом живи у веома тешким материјалним условима, суочени са болешћу и тугом за сином јединцем Зораном, који је прије пет година преминуо од леукемије" – каже Ивана.

Она додаје да је срећна што се на њен позив одазвао велики број спортских клубова и појединаца, те се нада да ће спортска дворана у Српцу сутра бити пуна и да ће посјетиоци куповином улазнице по 2 КМ бар дјелимично помоћи породици Марић.

Лука је прије тринаест година оболио од дијабетеса, када је као борац прве категорије и рибарски радник отишао у инвалидску пензију, која му није довољна ни за набавку лијекова.

Због гангрене прошле године му је ампутирана десна нога, а болест се погоршала и пријети и лијевој. У свему оскудијева - у храни, огревном дрвету, а најтеже му је што нема новца ни за набавку лијекова, контроле и честе одласке у болницу. Помоћ добрих људи му је неопходна.

Хуман гест спортисткиње Иване Секулић Луку је довео до суза. Даје му, каже, наду у живот.

Србачка спортска дворана сутра ће бити у знаку хуманизма. Предвидјене су пријатељске утакмице у разним спортовима, а свој печат овој манифестацији и акцији на прикупљању средстава за породицу Марић даће и фолклорни ансамбли културно-умјетничких друштава из ове и сусједних општина.

Телефон: Лука Марић 0387 51/ 758 - 201


Жиро рачун за уплате у БиХ:

НЛБ Развојна банка

Марија Кузмић

562-010-81246550-15


Аутор: Саво Кесер

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Пандемија дијабетиса

06.03.2015 21:43

Мој брат је болницар па родбина мисли он мозе до којецега. Медјутим он све купује јер обоје знамо да цак и папириц с радног мјеста је крадја. Данас је послао један апарат младом цовјеку који има и по 19 сецер. Ста реци за господина Марица него да му треба прво ортопедско помагало и регулација сецера. То не иде без средстава. Надајмо се одзиву.

ОДГОВОРИТЕ