Pomozimo Luki Mariću

U Sportskoj dvorani u Srpcu sutra će biti održana manifestacija pod nazivom „Humanitarni dan sporta“, koja je namijenjena prikupljanju sredstava za liječenje teško oboljelog invalida Luke Marića iz Bardače.

Republika Srpska 06.03.2015 | 17:37
Pomozimo Luki Mariću

Inicijativu za organizovanje ove humanitarne sportske manifestacije, koja je izazvala veliko interesovanje raznih sportskih klubova i organizacija, pokrenula je bivša rukometašica Ženskog rukometnog kluba - Srbac Ivana Sekulić.

"Poznajem Luku, jer smo iz istog sela i znam da sa suprugom živi u veoma teškim materijalnim uslovima, suočeni sa bolešću i tugom za sinom jedincem Zoranom, koji je prije pet godina preminuo od leukemije" – kaže Ivana.

Ona dodaje da je srećna što se na njen poziv odazvao veliki broj sportskih klubova i pojedinaca, te se nada da će sportska dvorana u Srpcu sutra biti puna i da će posjetioci kupovinom ulaznice po 2 KM bar djelimično pomoći porodici Marić.

Luka je prije trinaest godina obolio od dijabetesa, kada je kao borac prve kategorije i ribarski radnik otišao u invalidsku penziju, koja mu nije dovoljna ni za nabavku lijekova.

Zbog gangrene prošle godine mu je amputirana desna noga, a bolest se pogoršala i prijeti i lijevoj. U svemu oskudijeva - u hrani, ogrevnom drvetu, a najteže mu je što nema novca ni za nabavku lijekova, kontrole i česte odlaske u bolnicu. Pomoć dobrih ljudi mu je neophodna.

Human gest sportistkinje Ivane Sekulić Luku je doveo do suza. Daje mu, kaže, nadu u život.

Srbačka sportska dvorana sutra će biti u znaku humanizma. Predvidjene su prijateljske utakmice u raznim sportovima, a svoj pečat ovoj manifestaciji i akciji na prikupljanju sredstava za porodicu Marić daće i folklorni ansambli kulturno-umjetničkih društava iz ove i susjednih opština.

Telefon: Luka Marić 0387 51/ 758 - 201


Žiro rаčun za uplate u BiH:

NLB Razvojna banka

Marija Kuzmić

562-010-81246550-15


Autor: Savo Keser

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pandemija dijabetisa

06.03.2015 21:43

Moj brat je bolnicar pa rodbina misli on moze do kojecega. Medjutim on sve kupuje jer oboje znamo da cak i papiric s radnog mjesta je kradja. Danas je poslao jedan aparat mladom covjeku koji ima i po 19 secer. Sta reci za gospodina Marica nego da mu treba prvo ortopedsko pomagalo i regulacija secera. To ne ide bez sredstava. Nadajmo se odzivu.

ODGOVORITE