Потврђена оптужница против Живка Будимира

Кантонално тужилаштво КС данас је запримило рјешење Општинског суда у Сарајеву о потврђивању оптужнице у предмету "Живко Будимир и други", потврдио је за Клиx.ба Алем Хамзић, портпарол Кантоналног тужилаштва КС.

Босна и Херцеговина 06.03.2015 | 14:29
Потврђена оптужница против Живка Будимира

Будимира се терети због злоупотребе положаја и овлашћења, давања дара или других облика користи, као и противзаконито посредовање. Оптужница је у цијелости потврђена.

"Тужилаштво је добило позив за рочиште за изјашњење о кривици оптуженог, које је заказано за 26. март у 12 сати", рекао је Хамзић.

Подсјећамо, Тужилаштво БиХ је у новембру 2013. године подигло оптужницу крајем новембра против предсједника Федерације БиХ Живка Будимира, федералног посланика Жељка Асића, Будимировог савјетника Петра Баришића, предсједника Комисије за помиловање Федерације БиХ Хидајета Халиловића, предсједника Јединствене организације бораца Сауда Кулосмана, те Армина Куловца, који се терети да је тражио везу да би његов брат Адмир Куловац, осуђен због силовања и посједовања дроге, био помилован.

Будимир се терети да је, дјелујући са другим оптуженима, самоиницијативно или након интервенција различитих особа, међу којима и особа из политичког живота, као и особа из криминалног миљеа, злоупотријебио положај и овласти предсједника ФБиХ, на незаконит начин извршио помиловања, ослобађања од казни затвора, те брисања из казнене евиденције за особе осуђене на различите затворске казне.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар