Црна Гора: Евакуисано 40 путника

Свих четрдесетак путника који су због снега и велике мећаве били завејани на путу Никшић-Шавник, евакуисани су, објавили су синоћ црногорски медији.

Регион 06.03.2015 | 07:34
Црна Гора: Евакуисано 40 путника

На том путу су од јутрос била заглављена два комбија и десетак малих аутомобила, међу којима и болничка лада Нива са болесником из Пљеваља.

Чланови Спасилачког клуба "Икстрим" и припадници никшићке Службе заштите и спасавања евакуисали су 11 путника са никшићке стране, јавила је локална телевизија.

У тунелу, на око четири до пет километара од првог комбија, је још један комби истог превозника са шест путника, који је кренуо из Пљеваља.

Шавничка Служба спасавања је заједно са утоварном лопатом Црнагорапута евакуисала око 30 путника са шавничке стране. Путницима је обезбеђен смештај у Шавнику. Стање болесника из Пљеваља је стабилно.

Велико невреме погодило је читаву Црну Гору чији је југ под водом, а север под снегом.

Прекинут је саобраћај на многим саобраћајницама ка северу, а током дана је био прекинут и у приморју.

Значајан број градова на северу није имао струје због кварова на електроенергетској мрежи.

Киша је поплавила путеве и изазвала одроне, а у грбаљском селу Главатске куће код Будве поплављено је двадесетак кућа, пренеле су подгоричке "Вијести" које наводе да становници тих кућа одбијају евакуацију.

Министарство унутрашњих послова је у саопштењу навело да је организовао евакуацију мештана грбљанског села, али није прецизирано да ли су они евакуисани.

Министарство указује да се, по најавама Хидрометеорослошког завода Црне Горе, вечерас очекује стабилизација временских прилика, али упзоорава грађана да "без преке потребе" не крећу на пут.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар