Crna Gora: Evakuisano 40 putnika

Svih četrdesetak putnika koji su zbog snega i velike mećave bili zavejani na putu Nikšić-Šavnik, evakuisani su, objavili su sinoć crnogorski mediji.

Region 06.03.2015 | 07:34
Crna Gora: Evakuisano 40 putnika

Na tom putu su od jutros bila zaglavljena dva kombija i desetak malih automobila, među kojima i bolnička lada Niva sa bolesnikom iz Pljevalja.

Članovi Spasilačkog kluba "Ikstrim" i pripadnici nikšićke Službe zaštite i spasavanja evakuisali su 11 putnika sa nikšićke strane, javila je lokalna televizija.

U tunelu, na oko četiri do pet kilometara od prvog kombija, je još jedan kombi istog prevoznika sa šest putnika, koji je krenuo iz Pljevalja.

Šavnička Služba spasavanja je zajedno sa utovarnom lopatom Crnagoraputa evakuisala oko 30 putnika sa šavničke strane. Putnicima je obezbeđen smeštaj u Šavniku. Stanje bolesnika iz Pljevalja je stabilno.

Veliko nevreme pogodilo je čitavu Crnu Goru čiji je jug pod vodom, a sever pod snegom.

Prekinut je saobraćaj na mnogim saobraćajnicama ka severu, a tokom dana je bio prekinut i u primorju.

Značajan broj gradova na severu nije imao struje zbog kvarova na elektroenergetskoj mreži.

Kiša je poplavila puteve i izazvala odrone, a u grbaljskom selu Glavatske kuće kod Budve poplavljeno je dvadesetak kuća, prenele su podgoričke "Vijesti" koje navode da stanovnici tih kuća odbijaju evakuaciju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u saopštenju navelo da je organizovao evakuaciju meštana grbljanskog sela, ali nije precizirano da li su oni evakuisani.

Ministarstvo ukazuje da se, po najavama Hidrometeorosloškog zavoda Crne Gore, večeras očekuje stabilizacija vremenskih prilika, ali upzoorava građana da "bez preke potrebe" ne kreću na put.

Izvor: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar