СНС и даље има највећу подршку гласача

Српска напредна странка и даље има подршку више од половине - 50,1 одсто опредељеног бирачког тела у Србији, показује мартовско истраживање агенције ''Фактор плус'' за Политику.

Србија 05.03.2015 | 13:06
СНС и даље има највећу подршку гласача

Према том истраживању другопласиран је СПС са 10,2 одсто, а на трећем месту је ДС са 7,1 одсто а све остале странке су испод цензуса од пет одсто.

Промене рејтинга политичких странака су минималне у односу на новогодишње истраживање, а директор Агенције Владимир Пејић оцењује за Политику да су такви резултати логични јер ''они који би требало да притискају власт делују доста неорганизовано и више се баве собом него влашћу''.

Како је наведено власт се држи своје политике, која се некоме свиђа, а некоме не, али напредњаци дефинитивно доминирају.

Пејић је нагласио да је то, иако се не види у резултатима истраживања, последица популарности лидера СНС Александра Вучића.

Испитаници, њих 39 одсто сматра да би у односу према ЕУ за Србију најбоље да што пре постане чланица ЕУ, да прекине преговоре што пре и остане независна 33 одсто, док њих 28 одсто сматра да би било најбоље да Србија што дуже води преговоре о чланству а затим процени да ли јој је у интересу да постане чланица ЕУ.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

милос

05.03.2015 17:34

Нема Вуциц висе од 15% излагао народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦЕЦА

06.03.2015 10:21

МЕНИ СУ ГОВОРИЛИ КАД ЛАЖЕМ ДА МИ НОС ПОРАСТЕ!?

ОДГОВОРИТЕ