SNS i dalje ima najveću podršku glasača

Srpska napredna stranka i dalje ima podršku više od polovine - 50,1 odsto opredeljenog biračkog tela u Srbiji, pokazuje martovsko istraživanje agencije ''Faktor plus'' za Politiku.

Srbija 05.03.2015 | 13:06
SNS i dalje ima najveću podršku glasača

Prema tom istraživanju drugoplasiran je SPS sa 10,2 odsto, a na trećem mestu je DS sa 7,1 odsto a sve ostale stranke su ispod cenzusa od pet odsto.

Promene rejtinga političkih stranaka su minimalne u odnosu na novogodišnje istraživanje, a direktor Agencije Vladimir Pejić ocenjuje za Politiku da su takvi rezultati logični jer ''oni koji bi trebalo da pritiskaju vlast deluju dosta neorganizovano i više se bave sobom nego vlašću''.

Kako je navedeno vlast se drži svoje politike, koja se nekome sviđa, a nekome ne, ali naprednjaci definitivno dominiraju.

Pejić je naglasio da je to, iako se ne vidi u rezultatima istraživanja, posledica popularnosti lidera SNS Aleksandra Vučića.

Ispitanici, njih 39 odsto smatra da bi u odnosu prema EU za Srbiju najbolje da što pre postane članica EU, da prekine pregovore što pre i ostane nezavisna 33 odsto, dok njih 28 odsto smatra da bi bilo najbolje da Srbija što duže vodi pregovore o članstvu a zatim proceni da li joj je u interesu da postane članica EU.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

milos

05.03.2015 17:34

Nema Vucic vise od 15% izlagao narod.

ODGOVORITE
Name

CECA

06.03.2015 10:21

MENI SU GOVORILI KAD LAŽEM DA MI NOS PORASTE!?

ODGOVORITE