Ф1: На старту сезоне 10 тимова!

Екипа Менор, бивша Марусја, потврдила је да ће се наћи на Великој награди Аустралије којом 15. марта стартује овогодишњи шампионат Формуле 1.

Остали спортови 06.03.2015 | 09:00
Ф1: На старту сезоне 10 тимова!

Британски тим, који ће морати да носи име Марусја током ове сезоне, иако више нема везе са руском компанијом, објавио је да су последње препреке превазиђене и да ће се болид наћи на путу за Мелбурн крајем ове недеље.

„У појединим тренуцима током последњих шест месеци није било потпуно јасно да ћемо доћи до ове тачке. Срећан сам што могу да објавим да смо захваљујући вредном раду великог броја људи спремни да се поново тркамо. Последњи месеци су били као рингишпил, али ја желим посебно да се захвалим навијачима“, рекао је Грејем Лоудон, спортски директор британског тима, који је додао да болид треба тек да прође тестове издржљивости.

Менор ће сезону започети са прелазним болидом, прошлогодишњим који је модификован да би испунио овогодишње прописе, док ће касније током сезоне бити уведен потпуно нови.

Тим је потврдио да је тим спасен захваљујући Стефону Фицпатрику, првом човеку компаније „Ово Енерџи“, која купује и продаје електричну енергију и гас домаћинствима у Великој Британији. Бивши први човек „Сејнсбурија“, познатог лаца супермаркета, Џастин Кинг именован је за привременог шефа екипе.

За сада је познато да ће Вил Стивенс бити један од возача Менора у предстојећој сезони, док ће име његовог тимског колеге бити објављено накнадно.

Коментари / 0

Оставите коментар