F1: Na startu sezone 10 timova!

Ekipa Menor, bivša Marusja, potvrdila je da će se naći na Velikoj nagradi Australije kojom 15. marta startuje ovogodišnji šampionat Formule 1.

Ostali sportovi 06.03.2015 | 09:00
F1: Na startu sezone 10 timova!

Britanski tim, koji će morati da nosi ime Marusja tokom ove sezone, iako više nema veze sa ruskom kompanijom, objavio je da su poslednje prepreke prevaziđene i da će se bolid naći na putu za Melburn krajem ove nedelje.

„U pojedinim trenucima tokom poslednjih šest meseci nije bilo potpuno jasno da ćemo doći do ove tačke. Srećan sam što mogu da objavim da smo zahvaljujući vrednom radu velikog broja ljudi spremni da se ponovo trkamo. Poslednji meseci su bili kao ringišpil, ali ja želim posebno da se zahvalim navijačima“, rekao je Grejem Loudon, sportski direktor britanskog tima, koji je dodao da bolid treba tek da prođe testove izdržljivosti.

Menor će sezonu započeti sa prelaznim bolidom, prošlogodišnjim koji je modifikovan da bi ispunio ovogodišnje propise, dok će kasnije tokom sezone biti uveden potpuno novi.

Tim je potvrdio da je tim spasen zahvaljujući Stefonu Ficpatriku, prvom čoveku kompanije „Ovo Enerdži“, koja kupuje i prodaje električnu energiju i gas domaćinstvima u Velikoj Britaniji. Bivši prvi čovek „Sejnsburija“, poznatog laca supermarketa, Džastin King imenovan je za privremenog šefa ekipe.

Za sada je poznato da će Vil Stivens biti jedan od vozača Menora u predstojećoj sezoni, dok će ime njegovog timskog kolege biti objavljeno naknadno.

Komentari / 0

Ostavite komentar