Фелпс плива на СП у Русији?!

Освајач 18 златних олимпијских медаља, Американац Мајкл Фелпс могао би ипак да плива на Светком првенству у Русији, преноси ЕСПН.

Остали спортови 06.03.2015 | 08:20
Фелпс плива на СП у Русији?!

Двадесетдеветогодишњи Фелпс зарадио је једногодишњу суспрензију и забрану такмичења на првенству света због вожње под утицајем алкохола и наркотика.

"Цела ситуација је компликована, али постоји неколико варијанти по којима би Мајкл ипак могао да плива у Русији. Има неколико ствари које могу поново да се узму у обзир", рекао је Чак Вилгус, председник пливачке федерације САД.

Повратак Фелпса у базене очекује се на Гранд Прију САД у Аризони у априлу, када му истекне суспрензија. Такође, већ је испунио норме и квалификовао се за СП, које се одржава од 24. јула до 9. августа у Казању, у дисциплинама – 100 метара слободно, 100 и 200 метара делфин.

Најуспешнији олимпијац у историји повукао се из спорта после Игара у Лондону 2012. године, али се недуго затим предомислио и отпочео припреме за Игре у Рију 2016.

Фелпс је споменути инцидент направио у септембру 2014. године у родном Балтимору, због чега је осуђен на 18 месеци затвора условно.

Коментари / 0

Оставите коментар