Felps pliva na SP u Rusiji?!

Osvajač 18 zlatnih olimpijskih medalja, Amerikanac Majkl Felps mogao bi ipak da pliva na Svetkom prvenstvu u Rusiji, prenosi ESPN.

Ostali sportovi 06.03.2015 | 08:20
Felps pliva na SP u Rusiji?!

Dvadesetdevetogodišnji Felps zaradio je jednogodišnju susprenziju i zabranu takmičenja na prvenstvu sveta zbog vožnje pod uticajem alkohola i narkotika.

"Cela situacija je komplikovana, ali postoji nekoliko varijanti po kojima bi Majkl ipak mogao da pliva u Rusiji. Ima nekoliko stvari koje mogu ponovo da se uzmu u obzir", rekao je Čak Vilgus, predsednik plivačke federacije SAD.

Povratak Felpsa u bazene očekuje se na Grand Priju SAD u Arizoni u aprilu, kada mu istekne susprenzija. Takođe, već je ispunio norme i kvalifikovao se za SP, koje se održava od 24. jula do 9. avgusta u Kazanju, u disciplinama – 100 metara slobodno, 100 i 200 metara delfin.

Najuspešniji olimpijac u istoriji povukao se iz sporta posle Igara u Londonu 2012. godine, ali se nedugo zatim predomislio i otpočeo pripreme za Igre u Riju 2016.

Felps je spomenuti incident napravio u septembru 2014. godine u rodnom Baltimoru, zbog čega je osuđen na 18 meseci zatvora uslovno.

Komentari / 0

Ostavite komentar