Нови плеј црно-белих поручује из Канзаса...

Партизан је победнички тим који ствара играче за НБА! Американац се нада да ће и њему боравак у Хумској бити одскочна даска да опет зигра у најјачој лиги света.

Кошарка 05.03.2015 | 21:20
Нови плеј црно-белих поручује из Канзаса...

Партизанова вишемесечна подршка за плејмејкером је завршена ангажманом Американца нигеријског порекла Џоша Акојона. Бивши кошаркаш Даласа вероватно ни сам није свестан колико су велика очекивања од њега, будући да је српски шампион месецима грозничаво чекао организатора игре члији долазак би требало да буде прекретница у сезони.

Акојон је потписао уговор са црно-белима, али још није допутовао у Србију. У разговору за Вечерње новости, он из Канзаса поручује да је нестрпљив да заигра у Партизану.
“Најважнији део посла смо завршили, потписао сам уговор, остало је само да се договоримо када крећем. Надам се што пре. Долазим у велики клуб који има богату историју. Од мог агента (Криса Николса) знам да су годинама победнички тим, што је и било пресудно да дођем. Кошарка у Србији и АБА лиги је квалитетна. Такође, колико сам чуо, али и гледао на снимцима, српски навијачи слове за најбоље у Европи, поготово навијачи Партизана. Узбуђен сам што ћу играти пред њима, за њих, а и верујем да ћу их учинити поносним”, истакао је Американац.

Он се нада да ће му Партизан и Душко Вујошевић помоћи да опет обезбеди ангажман у најјачој лиги света.
“Познато ми је и да је Партизан клуб из кога је у НБА дошло много играча, а један од мојих циљева је управо да се вратим у најјачу лигу на свету. Знам и да је мој нови тренер утицао на каријеру великог броја играча који су касније играли у НБА. Надам се да ће да унапреди и моју игру”, рекао је Акојон за Новости.

Коментари / 0

Оставите коментар