Novi plej crno-belih poručuje iz Kanzasa...

Partizan je pobednički tim koji stvara igrače za NBA! Amerikanac se nada da će i njemu boravak u Humskoj biti odskočna daska da opet zigra u najjačoj ligi sveta.

Košarka 05.03.2015 | 21:20
Novi plej crno-belih poručuje iz Kanzasa...

Partizanova višemesečna podrška za plejmejkerom je završena angažmanom Amerikanca nigerijskog porekla Džoša Akojona. Bivši košarkaš Dalasa verovatno ni sam nije svestan koliko su velika očekivanja od njega, budući da je srpski šampion mesecima grozničavo čekao organizatora igre čliji dolazak bi trebalo da bude prekretnica u sezoni.

Akojon je potpisao ugovor sa crno-belima, ali još nije doputovao u Srbiju. U razgovoru za Večernje novosti, on iz Kanzasa poručuje da je nestrpljiv da zaigra u Partizanu.
“Najvažniji deo posla smo završili, potpisao sam ugovor, ostalo je samo da se dogovorimo kada krećem. Nadam se što pre. Dolazim u veliki klub koji ima bogatu istoriju. Od mog agenta (Krisa Nikolsa) znam da su godinama pobednički tim, što je i bilo presudno da dođem. Košarka u Srbiji i ABA ligi je kvalitetna. Takođe, koliko sam čuo, ali i gledao na snimcima, srpski navijači slove za najbolje u Evropi, pogotovo navijači Partizana. Uzbuđen sam što ću igrati pred njima, za njih, a i verujem da ću ih učiniti ponosnim”, istakao je Amerikanac.

On se nada da će mu Partizan i Duško Vujošević pomoći da opet obezbedi angažman u najjačoj ligi sveta.
“Poznato mi je i da je Partizan klub iz koga je u NBA došlo mnogo igrača, a jedan od mojih ciljeva je upravo da se vratim u najjaču ligu na svetu. Znam i da je moj novi trener uticao na karijeru velikog broja igrača koji su kasnije igrali u NBA. Nadam se da će da unapredi i moju igru”, rekao je Akojon za Novosti.

Komentari / 0

Ostavite komentar