Радоњић: Битно је да у априлу будемо прави!

Тренер Црвене звезде Телеком најавио је да ће његов тим максимално приступити свим утакмицама до краја Евролиге и АБА лиге, али и са свешћу да ће одлучујуће утакмице бити одигране следећег месеца.

Кошарка 04.03.2015 | 10:00
Радоњић: Битно је да у априлу будемо прави!

Са скором 1-7, београдски црвено-бели тренутно су уз Уникаху екипа са најлошијим скором у Топ 16 фази. До краја овосезонске евро-епизоде, играће растерећени за славу и "скалп" неког од великана.

Ове недеље, Звезда ће у Комбанк арени ослабљена угостити Макаби, шампиона Европе, који је прошле године победио у "Пиониру", у завршници "за инфаркт". Клуб је у уторак позвао навијаче да испуне новобеоградску халу и тако увеличају прославу 70. Звездиног рођендана.

Тренер Дејан Радоњић придружио се позиву публици да дође у дворану.

"Славимо 70. рођендан спортског друштва, а дан касније у Комбанк арену нам долази првак Европе. Први меч играмо после освајања Купа на домаћем терену. Стичу се сјајни услови да се направи поново сјајан амбијент у Арени", рекао је шеф струке црвено-белих на конференцији за новинаре.

Иако његов тим више није у трци за четвртфинале, он је уверио да ће играчи Звезде имати велики мотив да се боре, да би се тако одужили својим навијачима за подршку.

"За најмлађи тим у Евролиги је ово нова могућност да пред нашим навијачима пружимо најбољу могућу партију и наставимо са стицањем искуства. Желимо да се мечевима до краја одужимо нашим навијачима за подршку који смо имали пре свега у великој борби за Топ 16", истакао је Радоњић и подвукао:

"Покушаћемо да остваримо још неку победу у другој фази Евролиги, али мислећи о полуфиналу АБА лиге".

Поразом од Партизана у недељном дербију, црвено-бели су окончали серију од пет одиграних утакмица у десет дана. После меча су говорили и о свом умору, а њихов тренер истакао је у среду да је велики број утакмица био неопходан и прижељкиван на старту сезоне.

"За остварење циљева је било потребно да одиграмо толики број мечева и са тог аспекта постоји задовољство. Могли смо да играмо и мање мечева, али не бисмо били освајачи Купа или не бисмо играли Топ 16 фазу. Наравно да постоји као проблем изостанак играча у дужем периоду и недостатак тренинга".

"Сва путовања и мечеви неколико пута недељно остављају трага. Ипак, то нам је био циљ и жеља. Знамо да морамо да у наредном периоду радимо да у добром статусу дочекамо полуфинале АБА лиге. Знамо да имамо пуно утакмица до тада и са каквим ривалима се сусрећемо и играћемо сваки меч максимално", још једном је објаснио Радоњић.

Дакле, у Црвеној звезди су ставили акценат на припрему за половину априла, када почињу најважније битке ове сезоне, у полуфиналу АБА лиге.

Радоњићева екипа осигурала је прво место на "јадранској" табели и предност домаћег терена у полуфиналу, које ће бити и "бараж" за пласман у Евролигу следеће сезоне. До почетка плеј-офа, у регионалној лиги играће против Металца и МЗТ Скопља у "Пиониру", а у претпоследњем колу гостоваће Игокеи.

"У наредним мечевима неће постојати одсуство такмичарског става, али ћемо наше идеје базирати да играмо максимално сваки меч, уз мере опреза да будемо најспремнији половином априла", додао је тренер Звезде.

Настављају се проблеми са повредама за Дејана Радоњића. Црвена звезда ће на Макаби кренути без Бранка Лазића, а можда и без Немање Дангубића.

Ретко када ове сезоне у Топ 16 фази тренер Црвене звезде Дејан Радоњић имао је на располагнају све играче.

Ништа другачије неће бити ни у четвртак увече у 20.45, када у - претпоставка је - пуној "Комбанк арени" буде почео меч 9. кола Групе Е између црвено-белих и шампиона Европе, Макабија.

"Понос Изареал" стиже у српску престоницу са скором 6-2 и налази се у јеку борбе за што боље позиције пред расплет у Евролиги, док су црвено-бели и даље на зачељу групе са 1-7.

"Настављају нам се проблеми са повредама. Играћемо и против Израелаца без Лазића, а Дангубић је под знаком питања", рекао је Радоњић и додао:

"Од победе над Албом нисмо комплетни тренирали. Лазић је играо у Купу, али без тренинга. Без обзира на све, младост Звезде гледа унапред и даћемо све од себе да победимо", поручио је млади тренер.

"Квалитет Макабија је сигурно за највеће домете и они то показују. Били су бољи од нас у Тел Авиву иако смо играли неизвестан меч. Овог пута долазе комплетни иако су имали проблема са повредама у претходном периоду. Скорцијанитис је играо на првенственом мечу после одсуства. Знамо да су њихове амбиције највеће, а ми ћемо покушати да пред нашим навијачима извучемо тренутни максимум. Свесни смо да није нимало лако, али ћемо пружити максимум", рекао је Радоњић.

Парови 9. кола Групе Е:

у среду:

Алба - Жалгирис 20.15

у четвртак:

ПАО - Барселона 20.45
Црвена звезда Телеком - Макаби 20.45

у петак:

Галатасарај - Реал 19.00

ТАБЕЛА: Реал 7-1, Макаби 6-2, Барселона 5-3, ПАО 5-3, Алба 3-5, Жалгирис 3-5, Галатасарај 2-6, Звезда 1-7.

Коментари / 0

Оставите коментар