Radonjić: Bitno je da u aprilu budemo pravi!

Trener Crvene zvezde Telekom najavio je da će njegov tim maksimalno pristupiti svim utakmicama do kraja Evrolige i ABA lige, ali i sa svešću da će odlučujuće utakmice biti odigrane sledećeg meseca.

Košarka 04.03.2015 | 10:00
Radonjić: Bitno je da u aprilu budemo pravi!

Sa skorom 1-7, beogradski crveno-beli trenutno su uz Unikahu ekipa sa najlošijim skorom u Top 16 fazi. Do kraja ovosezonske evro-epizode, igraće rasterećeni za slavu i "skalp" nekog od velikana.

Ove nedelje, Zvezda će u Kombank areni oslabljena ugostiti Makabi, šampiona Evrope, koji je prošle godine pobedio u "Pioniru", u završnici "za infarkt". Klub je u utorak pozvao navijače da ispune novobeogradsku halu i tako uveličaju proslavu 70. Zvezdinog rođendana.

Trener Dejan Radonjić pridružio se pozivu publici da dođe u dvoranu.

"Slavimo 70. rođendan sportskog društva, a dan kasnije u Kombank arenu nam dolazi prvak Evrope. Prvi meč igramo posle osvajanja Kupa na domaćem terenu. Stiču se sjajni uslovi da se napravi ponovo sjajan ambijent u Areni", rekao je šef struke crveno-belih na konferenciji za novinare.

Iako njegov tim više nije u trci za četvrtfinale, on je uverio da će igrači Zvezde imati veliki motiv da se bore, da bi se tako odužili svojim navijačima za podršku.

"Za najmlađi tim u Evroligi je ovo nova mogućnost da pred našim navijačima pružimo najbolju moguću partiju i nastavimo sa sticanjem iskustva. Želimo da se mečevima do kraja odužimo našim navijačima za podršku koji smo imali pre svega u velikoj borbi za Top 16", istakao je Radonjić i podvukao:

"Pokušaćemo da ostvarimo još neku pobedu u drugoj fazi Evroligi, ali misleći o polufinalu ABA lige".

Porazom od Partizana u nedeljnom derbiju, crveno-beli su okončali seriju od pet odigranih utakmica u deset dana. Posle meča su govorili i o svom umoru, a njihov trener istakao je u sredu da je veliki broj utakmica bio neophodan i priželjkivan na startu sezone.

"Za ostvarenje ciljeva je bilo potrebno da odigramo toliki broj mečeva i sa tog aspekta postoji zadovoljstvo. Mogli smo da igramo i manje mečeva, ali ne bismo bili osvajači Kupa ili ne bismo igrali Top 16 fazu. Naravno da postoji kao problem izostanak igrača u dužem periodu i nedostatak treninga".

"Sva putovanja i mečevi nekoliko puta nedeljno ostavljaju traga. Ipak, to nam je bio cilj i želja. Znamo da moramo da u narednom periodu radimo da u dobrom statusu dočekamo polufinale ABA lige. Znamo da imamo puno utakmica do tada i sa kakvim rivalima se susrećemo i igraćemo svaki meč maksimalno", još jednom je objasnio Radonjić.

Dakle, u Crvenoj zvezdi su stavili akcenat na pripremu za polovinu aprila, kada počinju najvažnije bitke ove sezone, u polufinalu ABA lige.

Radonjićeva ekipa osigurala je prvo mesto na "jadranskoj" tabeli i prednost domaćeg terena u polufinalu, koje će biti i "baraž" za plasman u Evroligu sledeće sezone. Do početka plej-ofa, u regionalnoj ligi igraće protiv Metalca i MZT Skoplja u "Pioniru", a u pretposlednjem kolu gostovaće Igokei.

"U narednim mečevima neće postojati odsustvo takmičarskog stava, ali ćemo naše ideje bazirati da igramo maksimalno svaki meč, uz mere opreza da budemo najspremniji polovinom aprila", dodao je trener Zvezde.

Nastavljaju se problemi sa povredama za Dejana Radonjića. Crvena zvezda će na Makabi krenuti bez Branka Lazića, a možda i bez Nemanje Dangubića.

Retko kada ove sezone u Top 16 fazi trener Crvene zvezde Dejan Radonjić imao je na raspolagnaju sve igrače.

Ništa drugačije neće biti ni u četvrtak uveče u 20.45, kada u - pretpostavka je - punoj "Kombank areni" bude počeo meč 9. kola Grupe E između crveno-belih i šampiona Evrope, Makabija.

"Ponos Izareal" stiže u srpsku prestonicu sa skorom 6-2 i nalazi se u jeku borbe za što bolje pozicije pred rasplet u Evroligi, dok su crveno-beli i dalje na začelju grupe sa 1-7.

"Nastavljaju nam se problemi sa povredama. Igraćemo i protiv Izraelaca bez Lazića, a Dangubić je pod znakom pitanja", rekao je Radonjić i dodao:

"Od pobede nad Albom nismo kompletni trenirali. Lazić je igrao u Kupu, ali bez treninga. Bez obzira na sve, mladost Zvezde gleda unapred i daćemo sve od sebe da pobedimo", poručio je mladi trener.

"Kvalitet Makabija je sigurno za najveće domete i oni to pokazuju. Bili su bolji od nas u Tel Avivu iako smo igrali neizvestan meč. Ovog puta dolaze kompletni iako su imali problema sa povredama u prethodnom periodu. Skorcijanitis je igrao na prvenstvenom meču posle odsustva. Znamo da su njihove ambicije najveće, a mi ćemo pokušati da pred našim navijačima izvučemo trenutni maksimum. Svesni smo da nije nimalo lako, ali ćemo pružiti maksimum", rekao je Radonjić.

Parovi 9. kola Grupe E:

u sredu:

Alba - Žalgiris 20.15

u četvrtak:

PAO - Barselona 20.45
Crvena zvezda Telekom - Makabi 20.45

u petak:

Galatasaraj - Real 19.00

TABELA: Real 7-1, Makabi 6-2, Barselona 5-3, PAO 5-3, Alba 3-5, Žalgiris 3-5, Galatasaraj 2-6, Zvezda 1-7.

Komentari / 0

Ostavite komentar