Посљедња пошта Борису Њемцову

Стотине људи чека у реду да ода посљедњу пошту убијеном руском опозиционом лидеру Борису Њемцову, чије је тијело у отвореном ковчегу изложено у Сахаровском центру у Москви.

Свијет 03.03.2015 | 11:23
Посљедња пошта Борису Њемцову

Поред ковчега стоје његова породица, пријатељи, сарадници, а ка Сахаровском центру непрестано пристижу људи са цвијећем. Ред се, како преноси агенција Спутњик, протеже преко читавог трга који је окружен припадницима полиције.

Недалеко од Музеја и Центра за људска права "Андреј Сахаров", гдје се одржава комеморација, налази се неколико кола Хитне помоћи.

Посљедњу пошту Њемцову одали су потпредсједници руске владе Сергеј Приходко и Аркадиј Дворкович, који је на ковчег положио букет црвеног цвијећа, као и портпарол руског премијера Наталија Тимакова.

Како наводи агенција Тасс, комеморацији присуствују и предсједник Руског удружења индустријалаца и предузетника Александар Шоикин, директор Федералне агенције за масовне комуникације Михаил Сеславински, као и делегација Владе Јарославлске области и парламента чији је Њемцов био посланик.

Ту су и бивши премијер, а сада опозиционар Михаил Касјанов, амерички амбасадор у Москви Џон Тефт, бивши британски премијер Џон Мејџор и многи други.

Људи у мимоходу полажу цвијеће, пале свијеће, чује се погребна музика, а на зидовима Музеја и Центра за људска права "Андреј Сахаров" налазе се црно-бијеле фотографије Бориса Њемцова.

Руски опозиционар, којег је у петак касно навече у центру Москве убио засад непознати нападач, биће сахрањен данас на Троекуровском гробљу.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Рус

03.03.2015 11:27

Много хтео много започео час умрли њега је омео.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЗЛИКА

03.03.2015 14:02

БИЛА ЈЕ ОГРОМНА РАЗЛИКА У ГОДИНАМА!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво

03.03.2015 22:17

Ма није то Путин направи то је израелски моссад агенти и то је то. Ако не надју никог ко је изврсилац? Онда це реци то су муслимански терористи 100% ја сам сигуран. А то је 100% мосад или циа .

ОДГОВОРИТЕ