Убрзајте свој метаболизам сваког јутра

Брз метаболизам једна је од кључних ствари када је губљење килограма у питању, али не само то. Важан за опште здравље организма. Потребно је да усвојите неколико малих јутарњих ритуала да бисте убрзали свој метаболизам.

Здравље 03.03.2015 | 10:27
Убрзајте  свој метаболизам сваког јутра

1) ЗАПОЧНИТЕ ДАН ВЕЖБАЊЕМ

Када започнете дан вежбањем, убрзавате метаболизам и сагоревате више калорија. Када сте поспани и нисте активни, имаћете већу жудњу за масним и слатким грицкалицама током дана како бисте подигли ниво енергије. Започните дан како треба и успоставите тон за остатак вашег дана.

2) ДОДАЈТЕ ИНТЕРВАЛНИ ТРЕНИНГ

Ако додате интервални тренинг у ваше вежбе, сагорећете више калорија и осећати се мање уморно. Интервални тренинг је тип тренинга у којем се измењује период интензивне активности са периодом активног опоравка. Ово је одличан начин да побољшате свој метаболизам ујутро.

3) ПОЈЕДИТЕ ЈАБУКУ

Са јабуком дневно доктор вам неће бити потребан, а такође јабука помаже убрзавање метаболизама ујутро. Јабуке су богате пектином који је велики метаболички оснаживач. Добар предлог је и да поједете једете јабуку пре вежбања. Имаћете више енергије и мање жете осећати гладно.

4) ПИЈТЕ ВОДУ СВАКОГ ЈУТРА

Да ослободе своје тело од токсина, освежите своје бубреге и ојачајте метаболизам, пијте две чаше воде ујутру пре него што одете на посао. Такође треба пити воду током дана, не заборавите на то.

5) НАПРАВИТЕ ЗЕЛЕНИ ШЕЈК

Зелени шејк је лако направити и то ће вам помоћи да убрзате метаболизам. Узмите мало воћа, кеља, ланеног семена и воду, помешајте у моћни шејк и пиће је спремно. Зелени шејк ће помоћи да напуните своје тело, ојачате свој метаболизам после јутарњег вежбања и свеукупно поправи ваш дан. Диван и укусан начин да започнете дан!

6) ПОЗИТИВАН СТАВ

Ово може звучати чудно, али бити позитиван, може убрзати метаболизам ујутро. Када почнете дан позитивним мислима, постићићете више задатака током дана и бити мање под стресом. Започните дан са осмехом, урадите своје вежбе и сигурно ћете остварити оно што сте планирали за тај дан.

7) ИСТЕГНИТЕ МИШИЋЕ

Када стигнете на радно место, неколико пута дубоко удахните и протегните мишиће. Само дишите, протегните руке изнад главе и урадите неколико кругова да ускладите рамена и да се ослободите напетост у њима. При том, сагоревате калорије, будите сигурни.

Извор: Блиц Жена

Коментари / 0

Оставите коментар