Оптужницу "прославила" шопингом у Паризу!

Само два дана пошто је са сарадницима оптужена за проневеру 120 милиона динара из државног буџета Србије Јасна Матић је отпутовала у Париз, открива Курир.

Србија 02.03.2015 | 08:52
Оптужницу "прославила" шопингом у Паризу!

Министарка телекомуникација у влади Мирка Цветковића је у Граду светлости учествовала на заседању Броудбенд комисије за дигитални развој при УН, а пут је искористила и за шопинг!

Изненађени присуством

- Матићева је у четвртак и петак (26. и 27. фебруара) била на заседању Комисије, које је одржано у Паризу у седишту Унеска, а у слободно време је обилазила радње и уживала у шопингу. Све време је била веома добро расположена, без обзира на то што је само дан-два пре тога оптужена за озбиљне финансијске махинације - каже извор Курира.

Додаје да су, будући да се вест о оптужници брзо прочула, многи чланови Комисије, која окупља нека од највећих светских имена из области телекомуникација и информационог друштва, били изненађени њеним доласком на заседање.

- Неки нису скривали изненађење чињеницом да је била тамо и да слободно путује у иностранство - наводи извор нашег листа.

У одабраном друштву

Иначе, Матићева је чланица Броудбенд комисије постала 2011, кад је била државна секретарка за дигиталну агенду при Министарству културе, информисања и информационог друштва. Тада је говорила да је позив да постане чланица комисије УН која има циљ да интернет учини доступнијим грађанима широм света добила од генералног секретара Међународне уније за телекомуникације Хамадуна Туреа и директорке Унеска Ирине Бокове. Матићева јуче није одговарала на питања Курира.

Коментари / 0

Оставите коментар