Optužnicu "proslavila" šopingom u Parizu!

Samo dva dana pošto je sa saradnicima optužena za proneveru 120 miliona dinara iz državnog budžeta Srbije Jasna Matić je otputovala u Pariz, otkriva Kurir.

Srbija 02.03.2015 | 08:52
Optužnicu "proslavila" šopingom u Parizu!

Ministarka telekomunikacija u vladi Mirka Cvetkovića je u Gradu svetlosti učestvovala na zasedanju Broudbend komisije za digitalni razvoj pri UN, a put je iskoristila i za šoping!

Iznenađeni prisustvom

- Matićeva je u četvrtak i petak (26. i 27. februara) bila na zasedanju Komisije, koje je održano u Parizu u sedištu Uneska, a u slobodno vreme je obilazila radnje i uživala u šopingu. Sve vreme je bila veoma dobro raspoložena, bez obzira na to što je samo dan-dva pre toga optužena za ozbiljne finansijske mahinacije - kaže izvor Kurira.

Dodaje da su, budući da se vest o optužnici brzo pročula, mnogi članovi Komisije, koja okuplja neka od najvećih svetskih imena iz oblasti telekomunikacija i informacionog društva, bili iznenađeni njenim dolaskom na zasedanje.

- Neki nisu skrivali iznenađenje činjenicom da je bila tamo i da slobodno putuje u inostranstvo - navodi izvor našeg lista.

U odabranom društvu

Inače, Matićeva je članica Broudbend komisije postala 2011, kad je bila državna sekretarka za digitalnu agendu pri Ministarstvu kulture, informisanja i informacionog društva. Tada je govorila da je poziv da postane članica komisije UN koja ima cilj da internet učini dostupnijim građanima širom sveta dobila od generalnog sekretara Međunarodne unije za telekomunikacije Hamaduna Turea i direktorke Uneska Irine Bokove. Matićeva juče nije odgovarala na pitanja Kurira.

Komentari / 0

Ostavite komentar