Кератин лијечи и јача длаку

Кератин је протеин који се налази у длаци, а овим третманом се она обнавља, постаје јача и еластичнија.

Мода и љепота 28.02.2015 | 16:40
Кератин лијечи и јача длаку

Коса је јак женски адут, а густа, дуга и сјајна увек привлачи погледе. Ипак, због загађеног ваздуха, нездраве исхране, стреса, штетних састојака у козметици, фенирања и фарбања мало дама може да се похвали здравом косом. За брз опоравак длаке фризери препоручују третман кератином, који је врло популаран последњих година, а осмишљен је у Бразилу за захтевне лепотице.

- Кератин је протеин који се налази у длаци, а овим третманом се она обнавља, постаје јача и еластичнија. Употребом фена и пресе, фарбањем и посветљивањем, али и загађењима из ваздуха овај природни састојак временом нестаје и долази до оштећења власи. Кератин практично попуњава празнине у длаци, оживљава је и враћа сјај, па коса постаје лакша за рашчешљавање и обликовање. Посебно се препоручује особама које се фарбају у плаво и то годинама, као и онима са праменовима, јер кератин тада потпуно да регенерише длаку - истиче Милан Тасић, фризер.

* Како се овај протеин наноси?

- Коса се прво опере специјалним шампоном да би длака боље примила супстанцу и просуши феном. Затим се ставља кератин, дуж длаке, прамен по прамен, али не тик уз кожу главе. Након 30 до 60 минута се коса фенира, подели на мале праменове и пређе се пеглом. Наредно прање косе би требало да уследи за три дана и то са ПХ неутралним шампоном, никако оним који садржи сулфате. Ефекат се види и три месеца после третмана, а цена зависи од дужине косе.

Извор: Новости

Коментари / 0

Оставите коментар