Keratin liječi i jača dlaku

Keratin je protein koji se nalazi u dlaci, a ovim tretmanom se ona obnavlja, postaje jača i elastičnija.

Moda i ljepota 28.02.2015 | 16:40
Keratin liječi i jača dlaku

Kosa je jak ženski adut, a gusta, duga i sjajna uvek privlači poglede. Ipak, zbog zagađenog vazduha, nezdrave ishrane, stresa, štetnih sastojaka u kozmetici, feniranja i farbanja malo dama može da se pohvali zdravom kosom. Za brz oporavak dlake frizeri preporučuju tretman keratinom, koji je vrlo popularan poslednjih godina, a osmišljen je u Brazilu za zahtevne lepotice.

- Keratin je protein koji se nalazi u dlaci, a ovim tretmanom se ona obnavlja, postaje jača i elastičnija. Upotrebom fena i prese, farbanjem i posvetljivanjem, ali i zagađenjima iz vazduha ovaj prirodni sastojak vremenom nestaje i dolazi do oštećenja vlasi. Keratin praktično popunjava praznine u dlaci, oživljava je i vraća sjaj, pa kosa postaje lakša za raščešljavanje i oblikovanje. Posebno se preporučuje osobama koje se farbaju u plavo i to godinama, kao i onima sa pramenovima, jer keratin tada potpuno da regeneriše dlaku - ističe Milan Tasić, frizer.

* Kako se ovaj protein nanosi?

- Kosa se prvo opere specijalnim šamponom da bi dlaka bolje primila supstancu i prosuši fenom. Zatim se stavlja keratin, duž dlake, pramen po pramen, ali ne tik uz kožu glave. Nakon 30 do 60 minuta se kosa fenira, podeli na male pramenove i pređe se peglom. Naredno pranje kose bi trebalo da usledi za tri dana i to sa PH neutralnim šamponom, nikako onim koji sadrži sulfate. Efekat se vidi i tri meseca posle tretmana, a cena zavisi od dužine kose.

Izvor: Novosti

Komentari / 0

Ostavite komentar