Убио адвокатицу која је заступала сина

Истражиоци Министарства унутрашњих послова (МУП) Унско-санског кантона (УСК) јуче су обавили претрес куће Мухамеда Будимлића (63) из засеока Подгредине у МЗ Стијена у опшини Цазин, јер се доводи у везу с мучким убиством адвокатице Јасмине Коричић (61).

Босна и Херцеговина 28.02.2015 | 07:58
Убио адвокатицу која је заступала сина

Она је 13. фебруара убијена у бомбашком нападу, а након што је испред њене канцеларије постављена ручна бомба.

Прије три дана истражиоци су на основу ДНК провјера утврдили идентитет нападача, а јучерашњи претрес допринио је коначном расвјетљавању убиства, јавља Аваз.

Највјероватнији мотив убиства је спор који је Мухамед водио са својим сином Хасаном у вези с имовином, а несрећна адвокатица је заступала Хасана Будимлића.

Осумњичени Мухамед Будимлић живи у Аустрији, у Салцбургу, и повремено долази у Подгредину. Према информацијама до којих је дошао Аваз, напустио је БиХ 14. фебруара.

Полицајци су током јучерашњег дана држали ову ненастањену кућу на оку у ишчекивању да Кантонални суд у Бихаћу изда наредбу за претрес. Након што је наредба стигла, истражиоци су с криминалистичким техничарима прочешљали унутрашњост куће и помоћних просторија и узели неопходне узорке.

Претресу је, како сазнаје Аваз, присуствовала бивша супруга Мухамеда Будимлића. Неколико минута прије 17 сати посљедњи од истражилаца је затворио металну капију куће.

У Подгрединама су шокирани сазнањем да би Мухамед имао икакву везу с бруталним убиством бихаћке адвокатице.

"Он зна за мистрију, малтер и бетон, нема он појма о бомбама", каже један од комшија, који не може повјеровати да би се Мухамед "дао у то".

Други каже да је Мухамед Будимлић нагао човјек који је тукао своју жену, долазио с другим млађим женама из Аустрије, што је напосљетку и довело до судског раскида брачне везе са супругом Фатимом.

Дјеца, син Хасан те кћерке Мирзета и Нисвета, остала су присна с мајком, а Фатима, наводно, живи код кћерке Мирзете и зета у Цазину. Хасан Будимлић живи, такође, у Аустрији, у граду Велсу, са женом и двоје дјеце.

Помаци у истрази

Које су тачно све околности довеле до стравичног епилога и мучког и шокантног смакнућа Јасмине Коричић, показаће даљња истрага. Портпарол Тужилаштва УСК Аднан Тулић није желио дати изјаву поводом нових околности у предмету "Коричић".

"У Сарајеву сам са шефицом (Фадила Амиџић, главни тужилац), координишемо активности с Федералном управом полиције (ФУП). Толико за сада", рекао је Тулић.

Министар унутрашњих послова УСК Сенад Кљајић нагласио је да има помака у истрази.

"Тужилаштво УСК, односно надлежни тужилац који води случај, полицијски комесар и ја, договорили смо се да ћемо у уторак, 3. марта, одржати конференцију за новинаре, на којој ћемо изнијети докле се дошло у овом предмету", изјавио је Кљајић.

Откривен на основу ДНК узорка

У селу Подгредине речено је да је полиција тражила Мухамеда два-три дана након убиства адвокатице Коричић, али је он већ био у Аустрији.

Полиција је, очигледно, у широкој оперативној активности детектовала више сумњивих особа које су се могле довести у везу са свирепим убиством Коричићеве, а на основу судских спорова које је она водила.

Истовремено, квалитетно узети узорци материјалних трагова с мјеста убиства и упоређивање са ДНК сумњивих особа у Центру за форензичку и информатичку подршку (ЦФИП) у Сарајеву дали су позитиван резултат, пише Аваз.

 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

небитно

28.02.2015 07:13

напаковали су овом фрајеру 100 посто. Ко јос од закона бјези у Аустрију из Босне. Ако је зелио да се крије од закона исао би у Сирију, Ирак или Хан Пијесак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опозиција

28.02.2015 09:38

Овај зна поставити бомбу да тако експлодира ?! Смијесно.

Name

РС

28.02.2015 07:46

Не у Хан Пијесак него у Горњу Маочу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

небитно

28.02.2015 08:05

Не мозе он у Маоцу кад је муслиман, Срби се крију у Маоцу а муслимани у Хан Пијесак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЕЛ АБУ

28.02.2015 11:30

То је Радонциц 100%.

ОДГОВОРИТЕ