БЛ: Бајерн славио за 115. рођендан!

Бајерн у Минхену победио Келн 4:1 у првом мечу 23. кола Бундеслиге. На данашњи дан пре 115 година основан је Бајерн Минхен. 

Фудбал 27.02.2015 | 23:15
БЛ: Бајерн славио за 115. рођендан!

На велики јубилеј најтрофејнији клуб Немачке играо је утакмицу 23. кола Бундеслиге и своје навијаче частио 18. првенственом победом.

Пред моћним Баварцима оружје је положио Келн. За разлику од Хамбургера (8:0) и Падерборна (6:0), тим Петера Штегера је још и добро прошао - изгубио је 4:1 (2:1).

Актуелни првак Бундеслиге већ у првих десет минута практично је решио питање победника. Центаршут Арјена Робена после корнера искористио је Бастијан Швајнштајегер већ у трећем минуту, а недуго затим и Франк Рибери је погодио мрежу одмереним, али врло прецизним ударцем са 16 метара.

Имао је Бајерн још сијасет прилика да "јарчевима" нанесе катастрофу у Минхену, али је овога пута заказала реализација. На запрепашћење многих, Келн је, ипак, успео да учини меч занимљивим, јер је Ентони Ујах смањио на 1:2.

Гости су на почетку другог полувремена пропустили две одличне прилике. Оба пута је мрежу Бајерна спасао Мануел Нојер.

После тога спаса за Келн више није било.

Робен је главом повисио на 3:0 у 67. минуту после асистенције Риберија, а у 75. је Левандовски крунисао прелепу акцију Бавараца.

Бајерн је убедљиво први са 58 бодова, чак 11 више од Волфзбурга, који има меч мање.

БАЈЕРН ЗА 115 година

24 - титуле првака Немачке
17 - националних купова
8 - европских трофеја (пет пута првак Европе, Куп купова, Куп УЕФА, УЕФА Суперкуп)
3 - првак света

Коментари / 0

Оставите коментар