BL: Bajern slavio za 115. rođendan!

Bajern u Minhenu pobedio Keln 4:1 u prvom meču 23. kola Bundeslige. Na današnji dan pre 115 godina osnovan je Bajern Minhen. 

Fudbal 27.02.2015 | 23:15
BL: Bajern slavio za 115. rođendan!

Na veliki jubilej najtrofejniji klub Nemačke igrao je utakmicu 23. kola Bundeslige i svoje navijače častio 18. prvenstvenom pobedom.

Pred moćnim Bavarcima oružje je položio Keln. Za razliku od Hamburgera (8:0) i Paderborna (6:0), tim Petera Štegera je još i dobro prošao - izgubio je 4:1 (2:1).

Aktuelni prvak Bundeslige već u prvih deset minuta praktično je rešio pitanje pobednika. Centaršut Arjena Robena posle kornera iskoristio je Bastijan Švajnštajeger već u trećem minutu, a nedugo zatim i Frank Riberi je pogodio mrežu odmerenim, ali vrlo preciznim udarcem sa 16 metara.

Imao je Bajern još sijaset prilika da "jarčevima" nanese katastrofu u Minhenu, ali je ovoga puta zakazala realizacija. Na zaprepašćenje mnogih, Keln je, ipak, uspeo da učini meč zanimljivim, jer je Entoni Ujah smanjio na 1:2.

Gosti su na početku drugog poluvremena propustili dve odlične prilike. Oba puta je mrežu Bajerna spasao Manuel Nojer.

Posle toga spasa za Keln više nije bilo.

Roben je glavom povisio na 3:0 u 67. minutu posle asistencije Riberija, a u 75. je Levandovski krunisao prelepu akciju Bavaraca.

Bajern je ubedljivo prvi sa 58 bodova, čak 11 više od Volfzburga, koji ima meč manje.

BAJERN ZA 115 godina

24 - titule prvaka Nemačke
17 - nacionalnih kupova
8 - evropskih trofeja (pet puta prvak Evrope, Kup kupova, Kup UEFA, UEFA Superkup)
3 - prvak sveta

Komentari / 0

Ostavite komentar