Биљка која убија ћелије рака за 48 сати

На универзитету Виндзор у Канади спроведено је иницијално истраживање на Одсеку за хемију и биохемију, а резултати дају нову наду оболелима од рака.

Здравље 27.02.2015 | 22:18
Биљка која убија ћелије рака за 48 сати

Чај од маслачка делује на раком захваћене ћелије тако да се оне распадају у року од 48 сати, а за то време ниједна нова здрава ћелија у организму не "оболева". Ова неправедно запостављена биљка, често сматрана коровом, има много лековитих својстава, а потребно ју је само убрати на чистим обронцима, далеко од саобраћајница и загађења.

Иако су наше баке правиле сирупе од цветова маслачака знајући да садржи многе лековите супстанце, оно што сигурно нису знале јесте то да корен маслачка може помоћи оболелима од рака. Научници су, наиме, открили да корен ове биљке делује „боље" од хемотерапије јер она „убија" све ћелије, а корен маслачка само оне које су захваћене карциномом.

Осим што има диуретска својства, подстиче излучивање жучи, чисти јетру, помаже код алергија и смањује холестерол. Садржи изузетно важне витамине и минерале као што су витамин Б6, тиамин, рибофлавин, витамин Ц, гвожђе, калцијум, калијум, фолну киселину и магнезијум.

Садржи и до 535 % потребног дневног уноса витамина К и око 110% препорученог дневног уноса витамина А. То су све чињенице о овој биљци које су познате годинама. Али, новија истраживања бацила су потпуно ново светло на маслачак.

На универзитету Виндзор у Канади спроведено је иницијално истраживање на Одсеку за хемију и биохемију, а резултати дају нову наду оболелима од рака. Откривено је да корен маслачка ефикасно „убија" ћелије захваћене карциномом без икаквих штетних деловања на остале ћелије у организму, објављено је на порталу Натурал Неwс.

Био на самрти, доживео старост

Чај маслачка делује на захваћене ћелије на начин да се оне распадају у року од 48 сати, а за то време ниједна нова здрава ћелија у организму не „оболева", показало је истраживање. Закључено је да континуирани третмани кореном маслачка могу уништити већину раком захваћених ћелија код оболелих, а због ових неочекиваних резултата тим истраживача добио је додатну потпору да настави са истраживањима ове чудотворне биљке.

Џон ди Карло, 72-годишњак је који се лично уверио у лековитост маслачка, прошао је интензивне и „агресивне" третмане хемотерапије у борби за здравље, а на лечењу је био пуне три године пре него су га лекари пустили кући да проведе "последње дане" са својим најближима. С обзиром на то да су лекари имали све мање алтернатива у проналаску функционалног решења у борби против његове болести, предложено му је да пије чај од корена маслачка као последњу сламку спаса. Након само четири месеца, пише Натурал Неwс, овај човек доживео је ремисију болести (делимично или потпуно повлачење болести)!

Како беремо корен маслачка?

Корен маслачка бере се у јесен или пролеће, када је сва енергија садржана у корену. Маслачак, односно корен маслачка требамо извадити из земље. Послужите се малом лопатицом за копање, те лагано одстраните земљу око корена. Пазите да корен остане неоштећен, те да не изгуби лековиту течност која се крије у њему.
Корен вадите на чистим местима, која нису третирана разним хемикалијама, а приликом вађења корења усмерите своју енергију на велике и снажније биљке.

Како чувати корен маслачка?

Као лек, корен маслачка се користи и свеж и осушен. Ако желимо чувати корен маслачка потребно га је осушити. Пре сушења, корење треба пажљиво огулити и изрезати на једнаке, мање комадиће. Након тога се корен маслачка суши на свежем ваздуху. Корен маслачка раширите на подлози, на сувом и хладном месту са добрим протоком ваздуха.
Корен ће се осушити у периоду од 3 до 14 дана, а препознаћете да је осушен када постане крт под прстима. Суви корен маслачка задржава лековита својства овако осушен и до годину дана, уз чување у стакленој тегли на сувом и тамном месту.

Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Тамо Далеко Бреее

01.03.2015 07:10

Лекови на бази маслачка се већ дуже време праве. У лечењу хепатитиса су први а често и једини лек избора.

ОДГОВОРИТЕ