Затражен притвор за судију Милетић

Од Суда БиХ у петак је затражено да Азри Милетић, сутдији овог суда, одреди једномјесечни притвор због сумње да је од двојице оптуженика узела мито.

Босна и Херцеговина 27.02.2015 | 20:50
Затражен притвор за судију Милетић

Тужилац Посебног одјељења Тужилаштва БиХ за организовани криминал и корупцију исти дан Суду БиХ упутио је приједлог да притвор од 30 дана одреди и Рами Бркићу и Сенаду Шабићу, који су осумњичени да су Милетићевој дали мито како би им у жалбеном поступку пред овим судом изрекла ослобађајуће пресуде.

Милетићева је ухапшена у сриједу поподне, у Суду БиХ, у акцији "Чекић", након што је окончано изношење завршних ријечи на обновљеном суђењу за организовани кирминал бившем полицијском комесару Унско-санског кантона Рами Бркићу и Шабићу, његовом бившем сараднику.

Милетићева је предсједавајућа Апелационог вијећа, пред којим је Бркићу и Шабићу поново суђено након што су у првостепеном поступку били осуђени на 11, односно на 10 година затвора. Њих двојицу припадници СИПА ухапсили су испред Суда БиХ, након што су изашли из суднице у којој су тужилац и њихова одбрана изнијели завршне ријечи.

Милетићева се у петак бранила ћутањем на саслушању пред тужиоцем Џермином Пашићем.

"Користила је своје право и није давала изјаву. Тужилац је дао осумњиченој све оно што је по закону дужан да достави, а ријеч је о материјалу који, по мишљењу тужиоца, представља основе сумње против судије Милетић", рекле је Едина Решидовић, адвокат Милетићеве.

Она није жељела говорити о сумњама и наводима да Тужилаштво БиХ Милетићеву терети да је од оптужених у случају "Бркић" узела или тражила 100.000 КМ како би им изрекла правоснажну ослобађајућу пресуду.

"Она је за мене невина. Она је један од најјачих судија Суда БиХ", додала је Решидовићева.

Асим Црналић, Бркићев адвокат, рекао је да је његов клијент на саслушању пред тужиоцем изнио своју одбрану.

"Милетићева је била у предмету који се водио пред Апелационим вијећем против мога клијента. Тај предмет стоји толико лоше за Тужилаштво БиХ да би, без обзира на састав Вијећа, одлука по жалби била иста независно од тога да ли је у томе учествовала судија Милетић или није. Првостепени Суд је направио грешке видљиве из авиона", устврдио је Црналић.

Судија Милетић одмах након хапшења заступала је адвокат Васвија Видовић, али се морала повући из овог случаја јер ју Тужилаштво БиХ жели саслушати као свједока у паралелној истрази.

"Тужилац каже да сам раније са Милетићевом разговарала кад ми се она жалила да јој прислушкују телефон. Сад бих ја ваљда требало да свједочим у истрази које је то службено лице одало информације о прислушкивању Милетићеве", казала је Видовићева, додавши да је Милетићева послије хапшења тражила да је заступају она и Владо Адамовић, који би такође могао бити саслушан у истрази о томе како је осумњичени судија сазнала да је истражиоци прислушкују.

 

(Независне)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Ладна вода

27.02.2015 19:55

Неце ова дана робијати осим ово притвора сто добије. Врана врани оци не копа, ко јос оцекује да це повластене судије у цитавој БиХ икада бити одговорни за несто. Огромне плате, гомилају се предмети, раде 2 сата дневно, сви су политицки поуглављивани па ста да оцекујемо. И да , застицени ко бијели медвједи, до пензије могу да раде ста хоце и нико нема ингеренција да их отјера. Тек када буду имали мандате на 4 године и реизборе, мозда це се уозбиљити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То се зна

27.02.2015 20:27

Није то само у Босни да будемо постени. То је тако цак и на папиру у саврсеним земљама. Него овдје би она била на нервној бази, а дотицни би порицали цак и цорпус деликте. У Босни је' ма јесам ал' нисам знао да не мозе'.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СНОУДЕН

28.02.2015 12:45

КОРУМПИРАНОСТ СУДИЈА ЈЕ САМО ЈЕДАН ДИО ВЕЛА ТАЈНЕ КОЈИ СЕ ОТКРИО.КАО ПРИПАДНИК ГРАНИЦНЕ ПОЛИЦИЈЕ БиХ, ОТКРИО САМ ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ .,ТАЦНИЈЕ СВЕРЦ ЦИГАРЕТА ПРЕКО ГРАНИЦНОГ ПРЕЛАЗА СТРМИЦА.ПОСЛЕ САМ ДОБИО ПРИЈЕТЊЕ ЗБОГ ТОГ.СЛУЦАЈ КОНПЛЕТАН САМ ПРИЈАВИО ПОСЛОДАВЦУ ГРАНИЦНОЈ ПОЛИЦИЈИ БИХ КОЈА НИКАД НИЈЕ НИ ПРСТОМ МРДНУЛА ДА СПРОВЕДЕ ИСТРАГУ.О ОВОМ ДОГАДЈАЈУ САМ ЛИЦНО УПОЗНАО МЕДЗДИДУ КРЕСО КАО ПРЕСЈЕДНИЦУ СУДА КОЈА А МА БАС НИСТА НИЈЕ УЦИНИЛА ДА СЕ ОТКРИЈЕ КО СТОЈИ ИЗА СВЕРЦА ЦИГАРЕТА И ТОГ МИЛИОНСКОГ КРИМИНАЛА У КОЈИ СУ УПЕТЉАНИ ТАДАСЊИ ЦЕЛНИ ЉУДИ ГРАНИЦНЕ ПОЛИЦИЈЕ БИХ.,СТО ЈЕ ЕВИДЕНТНО ЈЕР ЗАСТО НИКАД НИСУ ПОКРЕНУЛИ ИСТРАГУ АКО СУ ИМАЛИ СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ПРИЈАВЉЕНЕ ПИСМЕНО И АКО СУ ОНИ ЦИСТИ И НЕВИНИ.ЗА СУД БИХ ЈЕ НОРМАЛНА СТВАР ДА СЕ ПОЛИЦИЈСКИМ СЛУЗБЕНИЦИМА СМИЈЕ И МОЗЕ ПРИЈЕТИТИ ДОК ИЗВРСАВАЈУ СВОЈЕ ПОЛИЦИЈСКЕ ЗАДАТКЕ А ТО ЈЕ УПРАВО ПОТВРДИЛА ЗВЈЕЗДАНА АНТУНОВИЦ СУДКИЊА СУДА БИХ , КОЈА МЕ ЈЕ САСЛУСАЛА НА ЈЕДНОМ ОД РОЦИСТА И КОЈОЈ САМ ЛИЦНО ДАО ИЗЈАВУ СА ПУНОМ МАТЕРИЈАЛНОМ И КРИВИЦНОМ ОДГОВОРНОСЦУ ДА САМ ИМАО ПРИЈАТЊЕ, КАД СУ НАСТАЛЕ И КАД СУ СЕ ПОЈАВИЛЕ.ТО ЈЕ ЗА ЊУ НЕБИТНО ЈЕР У ОПСТЕ НИЈЕ РАЗМАТРАЛА ТЕ ДОКАЗЕ И МОЈУ ИЗЈАВУ ЈЕР ЈЕ СТИТИЛА ЛИЦНО ИЗВРСИОЦЕ КРИВИЦНИХ ДЈЕЛА КАО И НАРЕДБОДАВЦЕ ..... ПРЕСЈЕДНИЦИ СУДА БИХ МЕДЗИДИ КРЕСО САМ УПУТИО ЗАЛБУ НА ПОНАСАЊЕ СУДКИЊЕ ЗВЈЕЗДАНЕ АНТОНИЈЕВИЦ АЛИ ЈЕ ОНА САМО ПОТВРДИЛА ОНО СТО ЈЕ ОВА УЦИНИЛА.СВОЈИМ РАДЊАМА И ПОСТУПЦИМА ОБАДВИЈЕ ПОДРЗАВАЈУ КОРУПЦИЈУ И КРИМИНАЛ А НЕ ЗАСТИТУ И БОРБУ ПРОТИВ КРИМИАНАЛ.УСТАВ БИХ СВИМА ГАРАНТУЈЕ БЕЗБЕДНОСТ , АКО ЈА КАО ПОЛИЦИЈСКИ СЛУЗБЕНИК КОЈИ ПРЕДСТАВЉА ИНСТИТУЦИЈУ И ДРЗАВУ НИСАМ БЕЗБЈЕДАН И СИГУРАН ПА КО ЈЕ ОНДА СИГУРАН И БЕЗБЈЕДАН У ЗЕМЉИ КОЈА СЕ ЗОВЕ БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

28.02.2015 15:11

Сад је свима јасно засто судски поступци трају у БиХ деценију а апелације по годину две.Нисте дали неком новац.А судије за то не сносе дговорност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

01.03.2015 20:25

Да подсјетимо и потврдимо прицу која се зове Стрмица.Криминал се догодио и сверц али се незна ко стоји иза њега и ко се финансирао тим новцем од криминала.Сипа је јос 2010 године доставила извјеста тузиластву БиХ о спроведеној истрази у вези цијелог слуцаја пријетњама полициском слутбенику приликом обављања слузбене дузности ;организованом сверцу цигарета преко дрзавне границе кап и пропустима у слузби руководилаца границне полиције БиХ.Ко јw од тузилаца тутиластва БиХ узwо новац да предмет дрзи пуних пет госина у латици како би наступила апсолутна застара кривицног гоњења остаје вео тајне за сада.??

ОДГОВОРИТЕ