Николић: Нећемо ''скидати главе'' за један реми!

Партизан у суботу против нишког Радничког опет пред својим навијачима: "Играчи желе да се докажу пред Гробарима, морамо да урадимо све да заслужимо срећу". Вероватно промена на голу, а вероватно и деби Грегора Балажица.

Фудбал 28.02.2015 | 08:20
Николић: Нећемо ''скидати главе'' за један реми!

Партизан се "оклизнуо" прошле суботе, на отварању пролећног дела првенства, против Вождовца. На срећу црно-белих, Црвена звезда није искористила кикс Партизана и у Нишу је успела само да освоји бод.

Управо ће нишки Раднички у суботу доћи у Хумску (почетак у 17 часова), а Партизан, како тврди његов тренер Марко Николић, улати "потпуно фокусиран" на тај меч, са јасним циљем да освоји три бода.

Могуће је да ће због мање повреде бити промене на голу - уместо Милана Лукача треба очекивати Живка Живковића, а можда ће пред навијачима Партизана дебитовати Словенац Грегор Балажиц који је доведен да појача одбрану.

У сваком случају, НИколић, који ће и ову утакмицу гледати са трибина због суспензије, каже да нема намеру да прави промене у тиму, јер би то било неозбиљно.

"Имам апсолутно поверење у ове играчи који су кроз припремни период, да тако кажем, 'задужили' своје место у тиму. Један лош дан не може да поремети мишљење изграђено после два месеца рада на припремама. То би било неозбиљно и показало би нестабилност свих нас у стручном штабу. Никоме нисам скидао главу за један лош дан. Зна се ко је одговоран кад је резултат лош - тренер, а будите уверени да је моја позиција је кристално чисто јасна", рекао је Николић на конференцији за новинаре осврнувши се још једном на реми против Вождовца прошле недеље.

Додаје да су играчи одлично радили протеклих дана на тренинзима и да су пуни самопоуздања и вере у себе и да их није пореметио тај слаб резултат и да неће дозволити да их "један дан пун несрећних околности избаци из ритма".

На коментаре да је Партизану лако, док је Звезда таква каква јесте, Николић каже да уопште не размишља тако, а и објективно је сагледао резултат Звезде у Нишу.

"Размишљам само о нашој утакмици, толико тога треба да се уради да би се заслужила спортска срећа да нам се не би поновило оно из претходне утакмице, да из три, четири ударца примимо три гола. Ми морамо да учинимо све предрадње да бисмо заслужили ту срећу. Имамо много посла и гледамо себе... Још много је до краја, много има да се игра, а сада нам је приоритет овај први наредни меч", истакао је Николић.

Он додаје да има разумевања за свог колегу из Црвене звезде Ненада Лалатовића, који се после ремија на "Чаиру" (0:0) пожалио на стање терена.

"Треба бити реалан и реално сагледати шта се дешавало у Нишу. Стање терена у Нишу је било катастрофално и одговарало је тиму који се бранио. Тако да имам одређену врсту разумевања за колегу из табора нашег највећег ривала који се жалио на услове. Увек је лакше тиму који себрани него оном који треба да реши ту одбрану по лошем терену",рекао је Николић.

О Радничком из Ниша - речи хвале из уста Николића.

"Раднички из Ниша је највише променио састав у односу на јесењи део сезоне и то у позитвном смислу. Појачао се где је било потребно, има квалитет, искуство, има габарит, у прекидима опасни и има такмичарски квалитет. То су све демонстрирали против Црвене звезде", каже Николић уз јасну мисао: "Имамо јасне идеје како да савладамо одбрану Радничког. Свакако нећемо дугачким лоптама по централи, већ на неки други начин да дођемо иза њихових леђа".

Николић је био упитан и да ли ће млађани Иван Шапоњиоћ добити шансу у нападу црно-белих од првог минута?

"Он је дечак, али својом заслугом и стицајем околности због рада на тренинзима више није 'мали Шапоњић' већ играч у озбиљној конкуренцији и он ту одговорност мора да стави на своја леђа, уз помоћ свих нас. Бићу неизмерно срећан, ако његов фудбалски развој буде ишао као претходних неколико месеци", рекао је Николић.

Голман Лукач...

"На тренингу у среду се добро 'закувало' и у тој огромној борби Лукач је имао дисторзију зглоба. С обзиром да је голман и да готово читаву утакмицу треба да проведе на прстима, његов наступ је неизвестан. Не могу са сигурношћу да кажем да ли ће играти или не, али ближе је томе да се одмори два-три дана".

Николић је навео да ће Грегор Балажиц можда дебитовати противРадничког, а на питање да ли постоји могућност да се Данило Пантићврати у тим, он је рекао "да не верује да је то могуће". После понудеЧелсија коју је одбила управа Партизана Пантић није желео дапродужи уговор, па се на њега не рачуна.

"Имао сам задовољство да тренирам талентованог играча који нијеотишао добрим путем. Клуб је показао чврст став и донео одлуку којуја подржавам", рекао је Николић.

Коментари / 0

Оставите коментар