Nikolić: Nećemo ''skidati glave'' za jedan remi!

Partizan u subotu protiv niškog Radničkog opet pred svojim navijačima: "Igrači žele da se dokažu pred Grobarima, moramo da uradimo sve da zaslužimo sreću". Verovatno promena na golu, a verovatno i debi Gregora Balažica.

Fudbal 28.02.2015 | 08:20
Nikolić: Nećemo ''skidati glave'' za jedan remi!

Partizan se "okliznuo" prošle subote, na otvaranju prolećnog dela prvenstva, protiv Voždovca. Na sreću crno-belih, Crvena zvezda nije iskoristila kiks Partizana i u Nišu je uspela samo da osvoji bod.

Upravo će niški Radnički u subotu doći u Humsku (početak u 17 časova), a Partizan, kako tvrdi njegov trener Marko Nikolić, ulati "potpuno fokusiran" na taj meč, sa jasnim ciljem da osvoji tri boda.

Moguće je da će zbog manje povrede biti promene na golu - umesto Milana Lukača treba očekivati Živka Živkovića, a možda će pred navijačima Partizana debitovati Slovenac Gregor Balažic koji je doveden da pojača odbranu.

U svakom slučaju, NIkolić, koji će i ovu utakmicu gledati sa tribina zbog suspenzije, kaže da nema nameru da pravi promene u timu, jer bi to bilo neozbiljno.

"Imam apsolutno poverenje u ove igrači koji su kroz pripremni period, da tako kažem, 'zadužili' svoje mesto u timu. Jedan loš dan ne može da poremeti mišljenje izgrađeno posle dva meseca rada na pripremama. To bi bilo neozbiljno i pokazalo bi nestabilnost svih nas u stručnom štabu. Nikome nisam skidao glavu za jedan loš dan. Zna se ko je odgovoran kad je rezultat loš - trener, a budite uvereni da je moja pozicija je kristalno čisto jasna", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare osvrnuvši se još jednom na remi protiv Voždovca prošle nedelje.

Dodaje da su igrači odlično radili proteklih dana na treninzima i da su puni samopouzdanja i vere u sebe i da ih nije poremetio taj slab rezultat i da neće dozvoliti da ih "jedan dan pun nesrećnih okolnosti izbaci iz ritma".

Na komentare da je Partizanu lako, dok je Zvezda takva kakva jeste, Nikolić kaže da uopšte ne razmišlja tako, a i objektivno je sagledao rezultat Zvezde u Nišu.

"Razmišljam samo o našoj utakmici, toliko toga treba da se uradi da bi se zaslužila sportska sreća da nam se ne bi ponovilo ono iz prethodne utakmice, da iz tri, četiri udarca primimo tri gola. Mi moramo da učinimo sve predradnje da bismo zaslužili tu sreću. Imamo mnogo posla i gledamo sebe... Još mnogo je do kraja, mnogo ima da se igra, a sada nam je prioritet ovaj prvi naredni meč", istakao je Nikolić.

On dodaje da ima razumevanja za svog kolegu iz Crvene zvezde Nenada Lalatovića, koji se posle remija na "Čairu" (0:0) požalio na stanje terena.

"Treba biti realan i realno sagledati šta se dešavalo u Nišu. Stanje terena u Nišu je bilo katastrofalno i odgovaralo je timu koji se branio. Tako da imam određenu vrstu razumevanja za kolegu iz tabora našeg najvećeg rivala koji se žalio na uslove. Uvek je lakše timu koji sebrani nego onom koji treba da reši tu odbranu po lošem terenu",rekao je Nikolić.

O Radničkom iz Niša - reči hvale iz usta Nikolića.

"Radnički iz Niša je najviše promenio sastav u odnosu na jesenji deo sezone i to u pozitvnom smislu. Pojačao se gde je bilo potrebno, ima kvalitet, iskustvo, ima gabarit, u prekidima opasni i ima takmičarski kvalitet. To su sve demonstrirali protiv Crvene zvezde", kaže Nikolić uz jasnu misao: "Imamo jasne ideje kako da savladamo odbranu Radničkog. Svakako nećemo dugačkim loptama po centrali, već na neki drugi način da dođemo iza njihovih leđa".

Nikolić je bio upitan i da li će mlađani Ivan Šaponjioć dobiti šansu u napadu crno-belih od prvog minuta?

"On je dečak, ali svojom zaslugom i sticajem okolnosti zbog rada na treninzima više nije 'mali Šaponjić' već igrač u ozbiljnoj konkurenciji i on tu odgovornost mora da stavi na svoja leđa, uz pomoć svih nas. Biću neizmerno srećan, ako njegov fudbalski razvoj bude išao kao prethodnih nekoliko meseci", rekao je Nikolić.

Golman Lukač...

"Na treningu u sredu se dobro 'zakuvalo' i u toj ogromnoj borbi Lukač je imao distorziju zgloba. S obzirom da je golman i da gotovo čitavu utakmicu treba da provede na prstima, njegov nastup je neizvestan. Ne mogu sa sigurnošću da kažem da li će igrati ili ne, ali bliže je tome da se odmori dva-tri dana".

Nikolić je naveo da će Gregor Balažic možda debitovati protivRadničkog, a na pitanje da li postoji mogućnost da se Danilo Pantićvrati u tim, on je rekao "da ne veruje da je to moguće". Posle ponudeČelsija koju je odbila uprava Partizana Pantić nije želeo daproduži ugovor, pa se na njega ne računa.

"Imao sam zadovoljstvo da treniram talentovanog igrača koji nijeotišao dobrim putem. Klub je pokazao čvrst stav i doneo odluku kojuja podržavam", rekao je Nikolić.

Komentari / 0

Ostavite komentar