Дугује ли Партизан ''зеленашима''?!

Актуелни председник ФК Партизан Зоран Поповић тврди да су се бивши челници клуба задуживали код "зеленаша" и да се његови сарадници и он сусрећу са великим проблемом. Некадашњи потпредседник Ратомир Бабић то оштро демантује.

Фудбал 28.02.2015 | 00:00
Дугује ли Партизан ''зеленашима''?!

ФК Партизан никада се није задуживао код "зеленаша" тврди дугогодишњи функционер црно-белих, потпредседник Ратомир Бабић, који је Хумску напустио у децембру после избора на којима је неочекивано победила струја коју је предводио садашњи председник Зоран Поповић.

Управо је Поповић оптужио бившу Управу да је узимала новац на камату и тиме, тврди Бабић, прекршио џентлменски договор о "ненападању".

"Ма, какве бре паре од 'зеленаша', па то је лаж!", рекао је Бабић за "Информер".

"То нема везе са истином. Генерални секретар Дарко Грубор најбоље зна шта се ту дешавало, али уверавам вас да никакав новац од 'зеленаша' није позајмљиван. Уосталом, Поповић је био годину дана члан Управног одбора Партизана. Био је упознат са свим дешавањима и ако је већ имао нешто да сугерише, требало је тада да каже", тврди Бабић.

Шта је Поповић тачно рекао?

"Драган Ђурић и његови сарадници узимали су паре од 'зеленаша' на пед одсто камате на месечном нивоу, а ништа од тога није враћено. Био сам шокиран када сам видео. Узимали су паре за потребе клуба од физичких лица. Камата је огромна", тврдио је актуелни председник црно-белих.

Све ово догодило се у периоду када је дошло до различитих извештаја о актуелном дугу ФК Партизан. Ђурићева Управа тврдила је да је наследницима оставила клуб у дуговима од 13 милиона евра, а Поповићева Управа недавно је изашла у јавност са подацима о томе да је дуг 14,87 милиона евра.

"У име бивше Управе сам на Скупштини представио дуг од 13 милиона евра, а затим су они изашли са цифром од 14,87 милиона евра. Заправо се ради о истом дугу. Само смо имали другачији приступ. Пошто смо направили репрограм пореског дуга, ми онда тај део нисмо рачунали", каже Бабић.

"Међутим, није ми јасно зашто је садашња Управа изашла у јавност са цифрама, кад још није урађена ревизија потраживања? Причао сам и са генерални директором Милошем Вазуром и са председником Зораном Поповићем и договор је био да ћутимо до примопредаје коначног стања. И раније су Управе вршиле пресек стања, али нису излазиле у јавност са тим цифрама до коначне цифре", говорио је бивши потпредседник клуба.

Бивши председник Ђурић није желео да коментарише ове тврдње, истичући да је Партизану ионако тешко и да нема потребе да он додатно отежава ствар, док је генсек Грубор рекао:

"Глупо ми је да коментаришем наводе да смо узимали од 'зеленаша', све је рађено по закону о чему сведеоче и документа која имамо у клубу. Зар је од битне важности да ли је укупан дуг 13,4, 13,7 или 14,3 милиона евра?", упитао је Грубор.

Коментари / 0

Оставите коментар