Duguje li Partizan ''zelenašima''?!

Aktuelni predsednik FK Partizan Zoran Popović tvrdi da su se bivši čelnici kluba zaduživali kod "zelenaša" i da se njegovi saradnici i on susreću sa velikim problemom. Nekadašnji potpredsednik Ratomir Babić to oštro demantuje.

Fudbal 28.02.2015 | 00:00
Duguje li Partizan ''zelenašima''?!

FK Partizan nikada se nije zaduživao kod "zelenaša" tvrdi dugogodišnji funkcioner crno-belih, potpredsednik Ratomir Babić, koji je Humsku napustio u decembru posle izbora na kojima je neočekivano pobedila struja koju je predvodio sadašnji predsednik Zoran Popović.

Upravo je Popović optužio bivšu Upravu da je uzimala novac na kamatu i time, tvrdi Babić, prekršio džentlmenski dogovor o "nenapadanju".

"Ma, kakve bre pare od 'zelenaša', pa to je laž!", rekao je Babić za "Informer".

"To nema veze sa istinom. Generalni sekretar Darko Grubor najbolje zna šta se tu dešavalo, ali uveravam vas da nikakav novac od 'zelenaša' nije pozajmljivan. Uostalom, Popović je bio godinu dana član Upravnog odbora Partizana. Bio je upoznat sa svim dešavanjima i ako je već imao nešto da sugeriše, trebalo je tada da kaže", tvrdi Babić.

Šta je Popović tačno rekao?

"Dragan Đurić i njegovi saradnici uzimali su pare od 'zelenaša' na ped odsto kamate na mesečnom nivou, a ništa od toga nije vraćeno. Bio sam šokiran kada sam video. Uzimali su pare za potrebe kluba od fizičkih lica. Kamata je ogromna", tvrdio je aktuelni predsednik crno-belih.

Sve ovo dogodilo se u periodu kada je došlo do različitih izveštaja o aktuelnom dugu FK Partizan. Đurićeva Uprava tvrdila je da je naslednicima ostavila klub u dugovima od 13 miliona evra, a Popovićeva Uprava nedavno je izašla u javnost sa podacima o tome da je dug 14,87 miliona evra.

"U ime bivše Uprave sam na Skupštini predstavio dug od 13 miliona evra, a zatim su oni izašli sa cifrom od 14,87 miliona evra. Zapravo se radi o istom dugu. Samo smo imali drugačiji pristup. Pošto smo napravili reprogram poreskog duga, mi onda taj deo nismo računali", kaže Babić.

"Međutim, nije mi jasno zašto je sadašnja Uprava izašla u javnost sa ciframa, kad još nije urađena revizija potraživanja? Pričao sam i sa generalni direktorom Milošem Vazurom i sa predsednikom Zoranom Popovićem i dogovor je bio da ćutimo do primopredaje konačnog stanja. I ranije su Uprave vršile presek stanja, ali nisu izlazile u javnost sa tim ciframa do konačne cifre", govorio je bivši potpredsednik kluba.

Bivši predsednik Đurić nije želeo da komentariše ove tvrdnje, ističući da je Partizanu ionako teško i da nema potrebe da on dodatno otežava stvar, dok je gensek Grubor rekao:

"Glupo mi je da komentarišem navode da smo uzimali od 'zelenaša', sve je rađeno po zakonu o čemu svedeoče i dokumenta koja imamo u klubu. Zar je od bitne važnosti da li je ukupan dug 13,4, 13,7 ili 14,3 miliona evra?", upitao je Grubor.

Komentari / 0

Ostavite komentar