Шта све може кесица чаја

Следећи пут када попијете шољу топлог напитка, не бацајте кесицу, већ испробајте неки од ових корисних трикова

Занимљивости 26.02.2015 | 19:13
Шта све може кесица чаја

Многи од нас уживају у здравственим користима чаја, али да ли сте знали за шта све можете да искористите употребљене кесице од чаја? Веровали или не, оне могу да вам сачувају кућни буџет, а ево и како:

1. Иритације на кожи, опекотине, маснице, уједи комарца - Наквасите водом осушену кесицу чаја и нанесите је на место које треба да третирате како бисте се решили упале. Овај трик можете да искористите и за тамне подочњаке и како бисте смањили оток око очију и освежили овај предео.

2. Непријатан мирис обуће - Осушене кесице од чаја ставите у обућу да одстоји преко ноћи, како би упиле непријатне мирисе.

3. Мириси из фрижифера - Не морате да купујете соду бикарбону да бисте се решили непријатних мириса из вашег фрижидера. Неколико кесица чаја ставите у пластичну посуду и одрадиће посао подједнако добро!

4. Прање судова - Уколико вас чека гомила неопраног масног посуђа, и ту може да вам помогну кесице чаја. Неколико њих потопите у судоперу са прљавим судовима и кесице ће да их одмасте. Уколико оставите да преноће, сутрадан ће се судови много лакше опрати.

5. Бубе, глодари и остале штеточине - Кесице оставите у креденац и остале критичне делове стана. Ту ће вам најефикасније бити кесице од чаја од нане, јер је мишеви и бубе не подносе.

Зато, следећи пут када попијете шољу топлог напитка, не бацајте кесицу, већ испробајте неки од ових корисних трикова и уштедите новац.

Извор: Курир Стил

Коментари / 0

Оставите коментар