Šta sve može kesica čaja

Sledeći put kada popijete šolju toplog napitka, ne bacajte kesicu, već isprobajte neki od ovih korisnih trikova

Zanimljivosti 26.02.2015 | 19:13
Šta sve može kesica čaja

Mnogi od nas uživaju u zdravstvenim koristima čaja, ali da li ste znali za šta sve možete da iskoristite upotrebljene kesice od čaja? Verovali ili ne, one mogu da vam sačuvaju kućni budžet, a evo i kako:

1. Iritacije na koži, opekotine, masnice, ujedi komarca - Nakvasite vodom osušenu kesicu čaja i nanesite je na mesto koje treba da tretirate kako biste se rešili upale. Ovaj trik možete da iskoristite i za tamne podočnjake i kako biste smanjili otok oko očiju i osvežili ovaj predeo.

2. Neprijatan miris obuće - Osušene kesice od čaja stavite u obuću da odstoji preko noći, kako bi upile neprijatne mirise.

3. Mirisi iz frižifera - Ne morate da kupujete sodu bikarbonu da biste se rešili neprijatnih mirisa iz vašeg frižidera. Nekoliko kesica čaja stavite u plastičnu posudu i odradiće posao podjednako dobro!

4. Pranje sudova - Ukoliko vas čeka gomila neopranog masnog posuđa, i tu može da vam pomognu kesice čaja. Nekoliko njih potopite u sudoperu sa prljavim sudovima i kesice će da ih odmaste. Ukoliko ostavite da prenoće, sutradan će se sudovi mnogo lakše oprati.

5. Bube, glodari i ostale štetočine - Kesice ostavite u kredenac i ostale kritične delove stana. Tu će vam najefikasnije biti kesice od čaja od nane, jer je miševi i bube ne podnose.

Zato, sledeći put kada popijete šolju toplog napitka, ne bacajte kesicu, već isprobajte neki od ovih korisnih trikova i uštedite novac.

Izvor: Kurir Stil

Komentari / 0

Ostavite komentar