Како одабрати праву сукњу за вашу фигуру?

Представљамо вам кратки водич о врстама сукњи и ком облику тела оне најбоље одговарају.

Мода и љепота 26.02.2015 | 18:47
Како одабрати праву сукњу за вашу фигуру?

Данас нисте расположени за хаљину или панталоне? Нема проблема, обуците сукњу. Сукње се лако комбинују и можете их носити уз скоро све одевне комаде. Наравно, морате узети у обзир и своју телесну грађу, јер не одговарају сви модели баш сваком облику тела.

Пуна сукња

Ова сукња савршена је за све облике тела. Лепршава, романтична и софистицирана, идеална је и за дневне и вечерње комбинације. Успешно ће сакрити све недостатке код дама са израженим облинама. За оне са атлетским обликом тела, направиће фигуру пешчаног сата. Све о чему треба да водите рачуна јесте дужина и врста тканине. Савршена дужина ове сукње је до колена или тик изнад њега. Тканина, такође, не би требало да представља проблем. За дневне варијанте одаберите памучне моделе. За романтичну вечеру или састанак са пријатељима изаберите прозрачне материјале, попут свиле, са светлуцавим детаљима.

Сукња “пенцил” (оловка) кроја

Будите веома пажљиви при одабиру ове сукње ако имате изражене облине. Она је идеална за даме са фигуром пешчаног сата, јер ће “изравнати“ облине, а нагласити струк. Пронађите величину која вам одговара како бисте изгледали, али и осећали се секси. Не заборавите да изаберете глатки доњи веш како се не би оцртавао испод сукње.

Мини сукња

Без обзира на то како изгледате, за мини сукњу је потребно да будете самоуверени и потпуно задовољни својим телом. Ако сте по природи мршавији, за вас су идеалне лепршаве мини сукње, али и оне направљене од било ког другог материјала. За даме са израженим облинама идеалне су мини сукње равног кроја направљене од грубљег материјала.

Сукња А кроја

Сукња А кроја једноставног је облика и савршен је избор за пословну одевну комбинацију. Најбоље одговара дамама са крушкастим обликом тела или онима са фигуром пешчаног сата. Она ће нагласити најужи део вашег тела тако да ће доњи део тела пасти у други план.

“Трумпет” (труба) сукња

Ова сукња се поново вратила у моду. Савршена је за даме које имају фигуру пешчаног сата, крушкасти облик тела или оне које су изузетно мршаве. Ако имате “јаче“ бутине, избегавајте ову сукњу, јер ће их она додатно нагласити.

Сукња на преклоп

Ова сукња није баш за сваки облик тела, јер искрено, превише показује. Идеална је за даме са облинама. За оне са атлетском фигуром се не препоручује, јер не прати линију тела. Одлично се комбинује са џемперима, кошуљама и уским мајицама.

Сукња на волане

За даме које су ведрог духа и главне на забавама, ова сукња је савршен избор. Водите рачуна о дужини, јер не желите да изгледате превише провокативно. Можете да је носите на струку или боковима у комбинацији са уском мајицом или џемпером. Она највише одговара дамама са крушкастим обликом тела, али и онима са дечаком фигуром, јер додаје облине.

Дуга сукња равног кроја

Савршена је за дневну варијанту када немате превише времена за спремање. Ова сукња изгледа тотално модерно у комбинацији са мајицом или џемпером и равним ципелама или патикама. Одговара свим дамама без обзира на облик тела.

Макси сукња

За одважне даме које воле необичне комбинације, макси сукња је прави избор. Растегљиви и лепршави материјал у комбинацији са летњим чизмама и тексас јакном је пун погодак. Ова сукња одговара сваком типу тела. Једино о чему треба да водите рачуна јесте дужина, јер сигурно не желите да запињете за њу.

Извор: Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар