Kako odabrati pravu suknju za vašu figuru?

Predstavljamo vam kratki vodič o vrstama suknji i kom obliku tela one najbolje odgovaraju.

Moda i ljepota 26.02.2015 | 18:47
Kako odabrati pravu suknju za vašu figuru?

Danas niste raspoloženi za haljinu ili pantalone? Nema problema, obucite suknju. Suknje se lako kombinuju i možete ih nositi uz skoro sve odevne komade. Naravno, morate uzeti u obzir i svoju telesnu građu, jer ne odgovaraju svi modeli baš svakom obliku tela.

Puna suknja

Ova suknja savršena je za sve oblike tela. Lepršava, romantična i sofisticirana, idealna je i za dnevne i večernje kombinacije. Uspešno će sakriti sve nedostatke kod dama sa izraženim oblinama. Za one sa atletskim oblikom tela, napraviće figuru peščanog sata. Sve o čemu treba da vodite računa jeste dužina i vrsta tkanine. Savršena dužina ove suknje je do kolena ili tik iznad njega. Tkanina, takođe, ne bi trebalo da predstavlja problem. Za dnevne varijante odaberite pamučne modele. Za romantičnu večeru ili sastanak sa prijateljima izaberite prozračne materijale, poput svile, sa svetlucavim detaljima.

Suknja “pencil” (olovka) kroja

Budite veoma pažljivi pri odabiru ove suknje ako imate izražene obline. Ona je idealna za dame sa figurom peščanog sata, jer će “izravnati“ obline, a naglasiti struk. Pronađite veličinu koja vam odgovara kako biste izgledali, ali i osećali se seksi. Ne zaboravite da izaberete glatki donji veš kako se ne bi ocrtavao ispod suknje.

Mini suknja

Bez obzira na to kako izgledate, za mini suknju je potrebno da budete samouvereni i potpuno zadovoljni svojim telom. Ako ste po prirodi mršaviji, za vas su idealne lepršave mini suknje, ali i one napravljene od bilo kog drugog materijala. Za dame sa izraženim oblinama idealne su mini suknje ravnog kroja napravljene od grubljeg materijala.

Suknja A kroja

Suknja A kroja jednostavnog je oblika i savršen je izbor za poslovnu odevnu kombinaciju. Najbolje odgovara damama sa kruškastim oblikom tela ili onima sa figurom peščanog sata. Ona će naglasiti najuži deo vašeg tela tako da će donji deo tela pasti u drugi plan.

“Trumpet” (truba) suknja

Ova suknja se ponovo vratila u modu. Savršena je za dame koje imaju figuru peščanog sata, kruškasti oblik tela ili one koje su izuzetno mršave. Ako imate “jače“ butine, izbegavajte ovu suknju, jer će ih ona dodatno naglasiti.

Suknja na preklop

Ova suknja nije baš za svaki oblik tela, jer iskreno, previše pokazuje. Idealna je za dame sa oblinama. Za one sa atletskom figurom se ne preporučuje, jer ne prati liniju tela. Odlično se kombinuje sa džemperima, košuljama i uskim majicama.

Suknja na volane

Za dame koje su vedrog duha i glavne na zabavama, ova suknja je savršen izbor. Vodite računa o dužini, jer ne želite da izgledate previše provokativno. Možete da je nosite na struku ili bokovima u kombinaciji sa uskom majicom ili džemperom. Ona najviše odgovara damama sa kruškastim oblikom tela, ali i onima sa dečakom figurom, jer dodaje obline.

Duga suknja ravnog kroja

Savršena je za dnevnu varijantu kada nemate previše vremena za spremanje. Ova suknja izgleda totalno moderno u kombinaciji sa majicom ili džemperom i ravnim cipelama ili patikama. Odgovara svim damama bez obzira na oblik tela.

Maksi suknja

Za odvažne dame koje vole neobične kombinacije, maksi suknja je pravi izbor. Rastegljivi i lepršavi materijal u kombinaciji sa letnjim čizmama i teksas jaknom je pun pogodak. Ova suknja odgovara svakom tipu tela. Jedino o čemu treba da vodite računa jeste dužina, jer sigurno ne želite da zapinjete za nju.

Izvor: B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar