Италија: Убијен отац десеторо дјеце

Италијански полицајци од недеље интензивно трагају за злочинцем који је метком у потиљак убио Роберта Пантића (43), оца десеторо деце.

Свијет 26.02.2015 | 18:00
Италија: Убијен отац десеторо дјеце

Атентатор је пуцао из пиштоља са пригушивачем док је Пантић, хрватски држављанин ромске националности, спавао у дерутном камперу паркираном на осами у мјесту Калцио надомак Бергама.

Око два сата у недељу завладала је паника кад је Пантић почео нагло хроптати и трза се у кревету поред супруге и двоје дјеце у једном од два кампера која поседује. Супруга је позвала најстаријег сина који је спавао у сусједном камперу с другом браћом и сестрама, јављају италијански медији, пише Аваз.

Кампером су се одвезли до центра мјесташца и у првом кафићу замолили власника да алармира Хитну помоћ.

Пантић је у готово беживотном стању довезен у болницу, гдје је издахнуо. Иако су најмање четири хица испаљена, право је чудо што још неко од Пантића дјеце те супруга нису страдали.

Мјештани су шокирани, али кажу да је било само питање вријемена да "мањина настрада у том крају".

"Та породица селила се кампером свако мало, баш као и десетине других породица. Градоначелник Калција сваке године нареди деложирање десетина кампера из ужег центра града. Пантић су одлучили да идем на осаму прије двије седмице што се показало погрешним јер је земљиште на којем су били паркирани у приватном власништву", каже једна од мјештанки.

Пантић је рођен у Портогруаро у Италији, гдје је његов отац са трудном женом прије 43 године дошао из Међимурја.

Извор: Независне новине

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

интерни обрацуни

26.02.2015 20:22

Не вјерујем да су Италијани иза овог. Кад је одвео ту дјецу тамо и зивио знации нису зли људи тамо.

ОДГОВОРИТЕ