Оливеру Ивановићу продужен притвор

Лидеру Грађанске иницијативе СДП ОЛиверу Ивановићу продужен је притвор за још два месеца и истовремено настављено суђење у Основном суду у Косовској Митровици за нека од најтежих кривичних дела извршена 1999. и 2000. године за која је оптужен.

Србија 26.02.2015 | 11:40
Оливеру Ивановићу продужен притвор

Саслушањем сведока Фаика Хисенија тужилаштво ће окончати испитивање својих сведока који говоре о дешавањима у Митровици априла 1999. године за које је Ивановић оптужен од стране међународног Еулексовог тужиоца.

У Ивановићевој Грађанској иницијативи СДП Тањугу је јутрос потврђено да је Ивановићу продужен притвор за два месеца односно до 26. априла, тако да ни овај пут нису усвојени захтеви и апели да се Ивановић брани са слободе.

Након саслушања данашњег сведока, међународно судско веће ће саслушати још 40 сведока тужилаштва у вези са догађајима из 2000. године.

Ивановић је оптужен да је на Косову починио кривично дело ратног злочина над цивилним становништвом 1999. године, а запрећена казна за то дело је од пет година до доживотне робије.

Случај Ивановић повезан је са још четворицом Срба, а то су Драгољуб Делибашић, отац и син Илија и Небојша Вујачић и Александар Лазовић који су осумњичени за убиство и покушај убиства.

Сва петорица оптужених Срба изјаснили су се раније да нису криви за дела која им се стављају на терет.

Коментари / 0

Оставите коментар