Oliveru Ivanoviću produžen pritvor

Lideru Građanske inicijative SDP OLiveru Ivanoviću produžen je pritvor za još dva meseca i istovremeno nastavljeno suđenje u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici za neka od najtežih krivičnih dela izvršena 1999. i 2000. godine za koja je optužen.

Srbija 26.02.2015 | 11:40
Oliveru Ivanoviću produžen pritvor

Saslušanjem svedoka Faika Hisenija tužilaštvo će okončati ispitivanje svojih svedoka koji govore o dešavanjima u Mitrovici aprila 1999. godine za koje je Ivanović optužen od strane međunarodnog Euleksovog tužioca.

U Ivanovićevoj Građanskoj inicijativi SDP Tanjugu je jutros potvrđeno da je Ivanoviću produžen pritvor za dva meseca odnosno do 26. aprila, tako da ni ovaj put nisu usvojeni zahtevi i apeli da se Ivanović brani sa slobode.

Nakon saslušanja današnjeg svedoka, međunarodno sudsko veće će saslušati još 40 svedoka tužilaštva u vezi sa događajima iz 2000. godine.

Ivanović je optužen da je na Kosovu počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine, a zaprećena kazna za to delo je od pet godina do doživotne robije.

Slučaj Ivanović povezan je sa još četvoricom Srba, a to su Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović koji su osumnjičeni za ubistvo i pokušaj ubistva.

Sva petorica optuženih Srba izjasnili su se ranije da nisu krivi za dela koja im se stavljaju na teret.

Komentari / 0

Ostavite komentar