10 невјероватних мјеста за које нисте знали да постоје!

кривене лепоте мајке природе налазе се на неочекиваним местима широм света. Ова места треба посетити барем једном у животу.

Путовања 25.02.2015 | 19:39
10 невјероватних мјеста за које нисте знали да постоје!

Живот у граду има своје предности, али свако у себи носи бар малу жељу да понекад "побегне" и истражи свет. Ово су десет места која се могу поистоветити са рајем на земљи, која треба посетити барем једанпут у животу:

 1. Клеван је урбанизовано насеље у западном делу Украјине. Броји преко 7.000 становника. Ово мало али карактеристично место крије разне лепоте, а међу њима је и тунел љубави. Тунел се налази недалеко од самог центра овог места, а оно што га чини тако романтичним су старе железничке шине, потпуно обрасле зеленилом и дрвећем.


2. Лала је прелеп цвет, а када се засади са посебном пажњом и по тачном редоследу, као што се то може видети у Холандији, онда дође до овог несвакидашњег призора.


3. Трансформација неколико праисторијских језера створила је нешто што се у свету назива највећим огледалом на планети. Налази се на југу Африке, а величине је преко 10.500 квадратних километара и потпуно је залеђено. Специфичан хемијски састав доводи до феномена који омогућава да се на залеђеној површини све рефлектује као да је право огледало.


4. Хитачи Сисајд Парк налази се у јапану и простире се на површини од 190 хектара. Целе године у овом парку цвета цвеће, а од годишњег доба у ком посетите ову прелепу знаменитост зависи којом ће бојом бити прекривен.


5. "Менденхол глечер" је глечер који је дужине преко 19 километара и налази се у долини Менденхол. Налази се у југоисточној Аљасци. Ледене пећине налазе се унутар глечера, а може им се приступити само кајаком, а након тога планинарењем по леду.

6. Црвена плажа у Кини, позната је као највећа мочвара на свету.


7. Бамбусова шума се налази у Јапану, у близини Киота. Ова шума је једно од најзанимљивијих природних знаменитости у Јапану, а налази се само 30 минута вожње даље од главних улица Киота.


8. Црна шума или "Сцхwарзwалд" налази се у немачкој регији Баден Виртемберг. Простире се на преко 160 квадратних километара.


9. У Аустралији, малим делом копна одвојено од окена, налази се Хилиер језеро, препознатљиво по његовој розе боји.


10. Планина "Моунт Рораима" је највиша планина у планинском ланцу Пакарима. Налази се на југоисточном делу Венецуеле.Извор: Курир

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

туриста

25.02.2015 19:02

Има ли нека агенција да даје бесплатан обилазак ових дестинација? Хвала!

ОДГОВОРИТЕ