10 nevjerovatnih mjesta za koje niste znali da postoje!

krivene lepote majke prirode nalaze se na neočekivanim mestima širom sveta. Ova mesta treba posetiti barem jednom u životu.

Putovanja 25.02.2015 | 19:39
10 nevjerovatnih mjesta za koje niste znali da postoje!

Život u gradu ima svoje prednosti, ali svako u sebi nosi bar malu želju da ponekad "pobegne" i istraži svet. Ovo su deset mesta koja se mogu poistovetiti sa rajem na zemlji, koja treba posetiti barem jedanput u životu:

 1. Klevan je urbanizovano naselje u zapadnom delu Ukrajine. Broji preko 7.000 stanovnika. Ovo malo ali karakteristično mesto krije razne lepote, a među njima je i tunel ljubavi. Tunel se nalazi nedaleko od samog centra ovog mesta, a ono što ga čini tako romantičnim su stare železničke šine, potpuno obrasle zelenilom i drvećem.


2. Lala je prelep cvet, a kada se zasadi sa posebnom pažnjom i po tačnom redosledu, kao što se to može videti u Holandiji, onda dođe do ovog nesvakidašnjeg prizora.


3. Transformacija nekoliko praistorijskih jezera stvorila je nešto što se u svetu naziva najvećim ogledalom na planeti. Nalazi se na jugu Afrike, a veličine je preko 10.500 kvadratnih kilometara i potpuno je zaleđeno. Specifičan hemijski sastav dovodi do fenomena koji omogućava da se na zaleđenoj površini sve reflektuje kao da je pravo ogledalo.


4. Hitači Sisajd Park nalazi se u japanu i prostire se na površini od 190 hektara. Cele godine u ovom parku cveta cveće, a od godišnjeg doba u kom posetite ovu prelepu znamenitost zavisi kojom će bojom biti prekriven.


5. "Mendenhol glečer" je glečer koji je dužine preko 19 kilometara i nalazi se u dolini Mendenhol. Nalazi se u jugoistočnoj Aljasci. Ledene pećine nalaze se unutar glečera, a može im se pristupiti samo kajakom, a nakon toga planinarenjem po ledu.

6. Crvena plaža u Kini, poznata je kao najveća močvara na svetu.


7. Bambusova šuma se nalazi u Japanu, u blizini Kiota. Ova šuma je jedno od najzanimljivijih prirodnih znamenitosti u Japanu, a nalazi se samo 30 minuta vožnje dalje od glavnih ulica Kiota.


8. Crna šuma ili "Schwarzwald" nalazi se u nemačkoj regiji Baden Virtemberg. Prostire se na preko 160 kvadratnih kilometara.


9. U Australiji, malim delom kopna odvojeno od okena, nalazi se Hilier jezero, prepoznatljivo po njegovoj roze boji.


10. Planina "Mount Roraima" je najviša planina u planinskom lancu Pakarima. Nalazi se na jugoistočnom delu Venecuele.Izvor: Kurir

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

turista

25.02.2015 19:02

Ima li neka agencija da daje besplatan obilazak ovih destinacija? Hvala!

ODGOVORITE