Андрић: Много је тешко побиједити Звезду!

Крило Партизана свесно да црно-бели морају боље ако мисле да савладају вечитог ривала у дербију Јадранске лиге.

Кошарка 25.02.2015 | 23:00
Андрић: Много је тешко побиједити Звезду!

Куп Радивоја Кораћа је затворена књига за Партизан. Трофеј није стигао у Хумску, Црвена звезда је била јача у полуфиналу, али прилику за реванш црно-бели ће имати за викенд у Јадранској лиги. Да би искористили ту прилику, како је навео Михајло Андрић, мораће да промене доста ствари у игри и сведу грешке на минимум.

Андрић није могао да помогне екипи у пуној мери на турниру у Нишу због здравствених проблема, али ствари се полако враћају у нормалу, па ће бити спреман за недељу.
"Одиграли смо против Звезде у Нишу утакмицу коју смо, како се касније испоставило, могли да добијемо. Два пута смо се приближили на један посед. Да је било мало више концентрације или памети, стигли би Звезду. У тренуцима када се ломила утакмица имали смо неке исхитрене шутеве и били смо брзоплети", рекао је Андрић за МОЗЗАРТ Спорт.

Крилни кошаркаш Партизана је у полуфиналу националног купа одиграо 12 минута због здравствених проблема.
"Последњих недељу дана сам имао мало проблема са температуром, али сада се осећам боље. У понедељак сам почео да тренирам нормално и све је у реду".

Следећи дуел са градским ривалом могао би у великој мери да одреди даљи ток сезоне када је у питању регионално такмичење. У случају победе над Звездом, екипа Партизана сачувала би шансе да освоји друго место пред плеј-оф.
"Морамо да поправимо одређене сегменте у игри. Напад мора да функционише боље, а и морамо да погађамо слободна бацања. Имали смо у Нишу чак 14 промашених пенала. Тешко је играти и победити такав меч где они погоде малтене све, а ми само пола шутева", навео је Андрић.

Играч црно-белих сматра да ће нова утакмица са Звездом поново донети квалитетну кошарку, што је био случај и свих претходних година.
"Промашена слободна бацања вероватно имају везе са слабијом концентрацијом на терену. У сваком случају, надам се да ћемо пружити другачију, бољу партију. Очекујем заиста тврду утакмицу у недељу, као и сваки пут до сада против Звезде и надам се да ћемо овај пут да славимо", поручио је Андрић.

Он је додао да се нико у екипи не оптерећује калкулацијама о коначном пласману у врху табеле и могућем противнику у полуфиналу плеј-офа Јадранске лиге.
"Док год постоји и теоретска шанса, борићемо се да освојимо друго место на табели. Не знам да ли ћемо успети у томе, али идемо на победе у преостале четири утакмице лигашког дела и видећемо докле ће то да нас доведе", објаснио је млади Крагујевчанин.

Навијачи црно-белих су против Цибоне у Јадранској лиги и на завршном турниру Купа имали прилику да на делу виде и новог центра Партизана Божу Ђумића.
"Божа се добро уклапа, сви су га лепо прихватили у екипи. Наравно, и даље му помажемо, пре свега око неких детаља у вези са тактиком, трудимо се да га исправимо, али ради се о добром играчу и значиће нам у наставку сезоне", закључио је Андрић.

Партизан тренутно дели треће место на табели Јадранске лиге са Цедевитом, оба тима имају по 15 победа и седам пораза. Меч са Црвеном звездом игра се у недељу у хали Пионир од 19 сати.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Новица

25.02.2015 22:08

Квоте у кладионицама јасно говоре!

ОДГОВОРИТЕ