Andrić: Mnogo je teško pobijediti Zvezdu!

Krilo Partizana svesno da crno-beli moraju bolje ako misle da savladaju večitog rivala u derbiju Jadranske lige.

Košarka 25.02.2015 | 23:00
Andrić: Mnogo je teško pobijediti Zvezdu!

Kup Radivoja Koraća je zatvorena knjiga za Partizan. Trofej nije stigao u Humsku, Crvena zvezda je bila jača u polufinalu, ali priliku za revanš crno-beli će imati za vikend u Jadranskoj ligi. Da bi iskoristili tu priliku, kako je naveo Mihajlo Andrić, moraće da promene dosta stvari u igri i svedu greške na minimum.

Andrić nije mogao da pomogne ekipi u punoj meri na turniru u Nišu zbog zdravstvenih problema, ali stvari se polako vraćaju u normalu, pa će biti spreman za nedelju.
"Odigrali smo protiv Zvezde u Nišu utakmicu koju smo, kako se kasnije ispostavilo, mogli da dobijemo. Dva puta smo se približili na jedan posed. Da je bilo malo više koncentracije ili pameti, stigli bi Zvezdu. U trenucima kada se lomila utakmica imali smo neke ishitrene šuteve i bili smo brzopleti", rekao je Andrić za MOZZART Sport.

Krilni košarkaš Partizana je u polufinalu nacionalnog kupa odigrao 12 minuta zbog zdravstvenih problema.
"Poslednjih nedelju dana sam imao malo problema sa temperaturom, ali sada se osećam bolje. U ponedeljak sam počeo da treniram normalno i sve je u redu".

Sledeći duel sa gradskim rivalom mogao bi u velikoj meri da odredi dalji tok sezone kada je u pitanju regionalno takmičenje. U slučaju pobede nad Zvezdom, ekipa Partizana sačuvala bi šanse da osvoji drugo mesto pred plej-of.
"Moramo da popravimo određene segmente u igri. Napad mora da funkcioniše bolje, a i moramo da pogađamo slobodna bacanja. Imali smo u Nišu čak 14 promašenih penala. Teško je igrati i pobediti takav meč gde oni pogode maltene sve, a mi samo pola šuteva", naveo je Andrić.

Igrač crno-belih smatra da će nova utakmica sa Zvezdom ponovo doneti kvalitetnu košarku, što je bio slučaj i svih prethodnih godina.
"Promašena slobodna bacanja verovatno imaju veze sa slabijom koncentracijom na terenu. U svakom slučaju, nadam se da ćemo pružiti drugačiju, bolju partiju. Očekujem zaista tvrdu utakmicu u nedelju, kao i svaki put do sada protiv Zvezde i nadam se da ćemo ovaj put da slavimo", poručio je Andrić.

On je dodao da se niko u ekipi ne opterećuje kalkulacijama o konačnom plasmanu u vrhu tabele i mogućem protivniku u polufinalu plej-ofa Jadranske lige.
"Dok god postoji i teoretska šansa, borićemo se da osvojimo drugo mesto na tabeli. Ne znam da li ćemo uspeti u tome, ali idemo na pobede u preostale četiri utakmice ligaškog dela i videćemo dokle će to da nas dovede", objasnio je mladi Kragujevčanin.

Navijači crno-belih su protiv Cibone u Jadranskoj ligi i na završnom turniru Kupa imali priliku da na delu vide i novog centra Partizana Božu Đumića.
"Boža se dobro uklapa, svi su ga lepo prihvatili u ekipi. Naravno, i dalje mu pomažemo, pre svega oko nekih detalja u vezi sa taktikom, trudimo se da ga ispravimo, ali radi se o dobrom igraču i značiće nam u nastavku sezone", zaključio je Andrić.

Partizan trenutno deli treće mesto na tabeli Jadranske lige sa Cedevitom, oba tima imaju po 15 pobeda i sedam poraza. Meč sa Crvenom zvezdom igra se u nedelju u hali Pionir od 19 sati.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Novica

25.02.2015 22:08

Kvote u kladionicama jasno govore!

ODGOVORITE