"Дачић би могао чешће на сједнице"

Премијер Александар Вучић констатовао је данас да седницама Владе најревносније присуствују он и министар здравља Златибор Лончар, приметивши да би министар спољних послова Ивица Дачић "могао чешће да долази на седнице Владе без обзира на путовања и све обавезе".

Србија 24.02.2015 | 17:20
"Дачић би могао чешће на сједнице"

Седницама такође, како је рекао, готово редовно присуствују и министри Александар Антић, Небојша Стефановић, Снежана Богосављевић Бошковић, Жељко Сертић, као и потпредседници владе Расим Љајић и Кори Удовички...

Влада Србије данас је одржла

Премијер Александар Вучић оценио је да је јасан сигнал који је Међународни монетарни фонд (ММФ) упутио одобравањем аранжмана, а то је да је Србија на добром и сигурном путу.

Обавестивши министре о одлуци одбора директора ММФ да се Србији одобри аранжман из предострожности, Вучић је рекао да је на ту чињеницу поносан, јер је она уследила након седам месеци напорног рада, марљивог и другачијег приступа од оних које смо имали у савременој политичкој историји земље.

Он је захвалио бившем министру финансија Лазару Крстићу, који је, подсетио је, инсистирао на већој дисциплини и на томе да је важно да добијемо овај аранжман, а посебно актуелном министру Душану Вујовићу, који је уложио огромну енергију и рад као уосталом и сви остали чланови.

Како је оценио, управо смо таквим радом доказали да умемо да будемо озбиљан, поуздани партнер Европи и свету, као и да у свету могу да рачунају на Србију.

"Пред нама су још много тешки дани и месеци. Ово је јасан и недвосмислен сигнал који међународна институција шаље свету да је наша земља на добром и сигурном путу", нагласио је Вучић.

Оставићемо следећој влади мањи и дефицит и јавни дуг.

Вучић је изјавио да је Србија у реформским мерама изабрала тежи пут, али да тај пут признају све озбиљне организације, институције и земље света.

Он је на рекао и да је циљ реформских мера да се некој следећој влади у наследство остави јавни дуг у опадајућем тренду, као и нижи дефицит - максимално до три - три и по одсто.

"Следећа влада мора да наследи и значајно нижу стопу незапослености од оне коју смо ми наследили", поручио је премијер.

Подсетивши да су овде било критика Закона о раду, те да су чак и критичари касније видели коилко је он користан, Вучић је навео да нас, с друге стране, због тог закона у свету многи хвале, истичући да реформске мере нису само успех владе него и грађана који су одлично разумели шта влада ради.

"Грађани су видели да наша марљивост доноси резултат", закључио је премијер.

Говорећи о курсу динара, премијер је рекао да је он данас готово исти као пре две године, и додао да је тренутно најповољнији од почетка 2015.

Он је приметио да о тој чињеници данас нико не говори, али зато "сви знају да причају о његовом историјском минимуму".

А динар је у овом тренутку, како је навео, толико јак да је Народна банка Србије јуче куповала евре, а да то ће чинити и данас.

"Јуче би нам курс био 119,5 динара да нисмо куповали евре, него морамо да заштитимо евре да динар не ојача превише. То није шала него збиља", навео је он.

Подсетивши да је за разлику од мандата неких претходних влада када је динар у периоду од три године губио вредност са 75 на 117 динара, ова влада у истом том периоду од три године успела да одржи курс евра на 118 до 120 динара, што, сматра, говори о "нечијој озбиљности и одговорности".

Коментари / 0

Оставите коментар