Могућа поледица преко планинских превоја

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ коловози су влажни или мокри, а због ниске јутарње температуре на дионицама преко планинских превоја могућа је поледица.

Република Српска 24.02.2015 | 08:18
Могућа поледица преко планинских превоја

У котлинама и уз ријечне токове магла мјестимично смањује видљивост на ширем подручју Добоја и у Семберији, те на правцима Зелени Јадар-Братунац, Коњевић Поље-Скелани и Братунац-Дрињача, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони камења и земље на коловоз, а посебно треба бити опрезан на правцима Добро Поље-Миљевина-Брод на Дрини, Бањалука-Теслић, Мркоњић Град-Црна Ријека, Карановац-Кнежево-Угар, Сипово-Стројице, Братунац-Скелани, Љубовијски мост-Дрињача и Шековићи-Цапарде.

На дионици магистралног пута Костајница-Козарска Дубица у мјесту Вриоци на снази је обустава саобраћаја због радова, а возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Карановац-ентитетска граница /Угар/, у мјесту Бочац, због активираног клизишта саобраћај се одвија једном коловозном траком уз привремену саобраћајну сигнализацију.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље /граница са Црном Гором/ на снази је и даље забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и возила чија дужина прелази осам метара.

Повремене получасовне обуставе саобраћаја од 9.00 до 15.00 часова активне су на регионалном путу Поље-Подновље, локалитет Горњи Божиновци/.

На дионицама регионалних путева Укрина-Горња Вијака и Карановац-Митровић на мјесту клизишта саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука-Добој, на магистралном путу Вукосавље-ентитетска граница /Каруше/, на дионицама Шешлије-Јоховац и Јоховац-Руданка измијењен је режим саобраћаја, па ће повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја бити активне сваки пуни час, радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

Министарство саобраћаја и веза и Министарство унутрашњих послова Републике Српске, те Републички ауто-мото савез, Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, као и јединице локалне управе данас почињу медијску кампању под називом "Учинимо старост безбједном" с циљем повећања нивоа безбједности саобраћаја у Српској кроз повећање безбједности старијих лица-пјешака, нарочито ноћу, као и у условима градског саобраћаја.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Извор: СРНА

Коментари / 0

Оставите коментар