Moguća poledica preko planinskih prevoja

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ kolovozi su vlažni ili mokri, a zbog niske jutarnje temperature na dionicama preko planinskih prevoja moguća je poledica.

Republika Srpska 24.02.2015 | 08:18
Moguća poledica preko planinskih prevoja

U kotlinama i uz riječne tokove magla mjestimično smanjuje vidljivost na širem području Doboja i u Semberiji, te na pravcima Zeleni Jadar-Bratunac, Konjević Polje-Skelani i Bratunac-Drinjača, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni kamenja i zemlje na kolovoz, a posebno treba biti oprezan na pravcima Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Banjaluka-Teslić, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Karanovac-Kneževo-Ugar, Sipovo-Strojice, Bratunac-Skelani, Ljubovijski most-Drinjača i Šekovići-Caparde.

Na dionici magistralnog puta Kostajnica-Kozarska Dubica u mjestu Vrioci na snazi je obustava saobraćaja zbog radova, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Na dionici magistralnog puta Karanovac-entitetska granica /Ugar/, u mjestu Bočac, zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom uz privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje /granica sa Crnom Gorom/ na snazi je i dalje zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara.

Povremene polučasovne obustave saobraćaja od 9.00 do 15.00 časova aktivne su na regionalnom putu Polje-Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci/.

Na dionicama regionalnih puteva Ukrina-Gornja Vijaka i Karanovac-Mitrović na mjestu klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog izlaska na teren građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka-Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije-Johovac i Johovac-Rudanka izmijenjen je režim saobraćaja, pa će povremene petnaestominutne obustave saobraćaja biti aktivne svaki puni čas, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova.

Ministarstvo saobraćaja i veza i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, te Republički auto-moto savez, Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, kao i jedinice lokalne uprave danas počinju medijsku kampanju pod nazivom "Učinimo starost bezbjednom" s ciljem povećanja nivoa bezbjednosti saobraćaja u Srpskoj kroz povećanje bezbjednosti starijih lica-pješaka, naročito noću, kao i u uslovima gradskog saobraćaja.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Izvor: SRNA

Komentari / 0

Ostavite komentar