Завршено ново крпљење рупа!

После година молби и "натезања" Савета месне заједнице Петрићевац и Градске управе, рупе у главној улици овог насеља, Краља Александра Првог Карађорђевића, недавно су закрпљене. Ипак то је само привремено решење, па грађани апелују на надлежне да коначно крену у реализацију пројекта "Пут за Мотике" у оквиру којег би ова улица била проширена, добила тротоаре, нови асфалт...

Република Српска 23.02.2015 | 09:35
Завршено ново крпљење рупа!

Мештани Петрићевца, али и Мотика сматрају да надлежни о њиховим насељима не воде много рачуна, а управо им је главна улица дугогодишњи трн у оку.

Тротоар мисаона именица

Према њиховим речима до овог, ко зна којег по реду крпљења рупа у улици, коловоз је био у катастрофалном стању, није било могуће проћи ни двадесетак метара, а да се не наиђе на рупу. Чињеница да је тротоар у овој улици мисаона именица, ствара додатни проблем, нарочито пешацима.

- Ова улица је широка око три и по метра и годинама је у лошем стању. Сваке године се грађани буне, што преко медија, што преко савета МЗ, да коначно престане крпљење рупа и да се једном за сва времена уради реконструкција улице из почетка, али ево од тога још ништа. Проблем је што крпљење издржи једва до лета и онда опет иста прича - кажу мештани ове две месне заједнице.

Председник МЗ Петрићевац, Саша Бабић, каже да су рупе у овој улици саниране крајем прошле седмице. Он наглашава да им је драго што је и толико урађено, али сматра да је крајње време да се коначно испуне обећања, дужа од деценије.

За реконструкцију потребно 13 милиона

За асфалтирање око осам километара Улице краља Александра Првог Карађорђевића, изградњу водовода, јавне расвете, канализације, обостраних тротоара, те коловоза ширине шест метара, потребно је 13 милиона КМ. Иначе, буџетом града за 2015. годину за модернизацију, одржавање и реконструкцију свих планираних градских улица предвиђено је 2,6 милиона КМ.

Доста нам је обећања

- Ми смо добили писану обавест да је ове године планиран одређен износ за почетак реализације пројекта "Пут за Мотике", као и да ће део средстава бити уложен у санацију ове улице која иде све до Мотика. Тражили смо састанак са градоначелником или начелницима надлежних одељења, да бисмо знали о коликом износу је реч и када радови почињу, али још нисмо добили одговор. Засад знамо само да смо у плану за ову годину. Наводно је планирано око 500.000 за откуп земљишта на подручју града, а колико ће припасти нама за откуп земље за проширење главне улице, остаје да видимо - каже Бабић.

Он наглашава да уколико ни ове године не буде учињено ништа у вези с питањем почетка радова на овој улици није сигуран како ће грађани реаговати.

- Годинама се грађанима обећава да ће ово бити урађено. Савет МЗ Петрићевац, ко год да је био на челу, увек је ову улицу стављао као приоритет и стално добијао обећања да ће проблем бити решен. Управо због тога знам да је грађанима доста празних прича- додаје Бабић.

Извор: Прессрс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Љиљана

23.02.2015 08:42

Па то су вам обецали Давидовиц и Гаврановиц и од те прице нама ниста,ја не знам да има иједна улица да нема рупа и онда то тако ураде да се иста унисти јако брзо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сирогојно

23.02.2015 11:16

Стварно не знам засто се градјани Б.Луке буне...СНСД је на власти преко 10год..и ста ..они обецају ,не ураде нист,додју нови избори они обецају и опет нист..и тако три изборна циклуса и опет нист а ви стално гласате за исте...и ста се буните...мене кад неко наданка сто се казе ..с њим нема висе разговора,бар за нормалне људе...ЉУДИ СЕ ВЕЗУ ЗА РИЈЕЦ А ВОЛОВИ ЗА РОГОВЕ...

ОДГОВОРИТЕ