Završeno novo krpljenje rupa!

Posle godina molbi i "natezanja" Saveta mesne zajednice Petrićevac i Gradske uprave, rupe u glavnoj ulici ovog naselja, Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, nedavno su zakrpljene. Ipak to je samo privremeno rešenje, pa građani apeluju na nadležne da konačno krenu u realizaciju projekta "Put za Motike" u okviru kojeg bi ova ulica bila proširena, dobila trotoare, novi asfalt...

Republika Srpska 23.02.2015 | 09:35
Završeno novo krpljenje rupa!

Meštani Petrićevca, ali i Motika smatraju da nadležni o njihovim naseljima ne vode mnogo računa, a upravo im je glavna ulica dugogodišnji trn u oku.

Trotoar misaona imenica

Prema njihovim rečima do ovog, ko zna kojeg po redu krpljenja rupa u ulici, kolovoz je bio u katastrofalnom stanju, nije bilo moguće proći ni dvadesetak metara, a da se ne naiđe na rupu. Činjenica da je trotoar u ovoj ulici misaona imenica, stvara dodatni problem, naročito pešacima.

- Ova ulica je široka oko tri i po metra i godinama je u lošem stanju. Svake godine se građani bune, što preko medija, što preko saveta MZ, da konačno prestane krpljenje rupa i da se jednom za sva vremena uradi rekonstrukcija ulice iz početka, ali evo od toga još ništa. Problem je što krpljenje izdrži jedva do leta i onda opet ista priča - kažu meštani ove dve mesne zajednice.

Predsednik MZ Petrićevac, Saša Babić, kaže da su rupe u ovoj ulici sanirane krajem prošle sedmice. On naglašava da im je drago što je i toliko urađeno, ali smatra da je krajnje vreme da se konačno ispune obećanja, duža od decenije.

Za rekonstrukciju potrebno 13 miliona

Za asfaltiranje oko osam kilometara Ulice kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, izgradnju vodovoda, javne rasvete, kanalizacije, obostranih trotoara, te kolovoza širine šest metara, potrebno je 13 miliona KM. Inače, budžetom grada za 2015. godinu za modernizaciju, održavanje i rekonstrukciju svih planiranih gradskih ulica predviđeno je 2,6 miliona KM.

Dosta nam je obećanja

- Mi smo dobili pisanu obavest da je ove godine planiran određen iznos za početak realizacije projekta "Put za Motike", kao i da će deo sredstava biti uložen u sanaciju ove ulice koja ide sve do Motika. Tražili smo sastanak sa gradonačelnikom ili načelnicima nadležnih odeljenja, da bismo znali o kolikom iznosu je reč i kada radovi počinju, ali još nismo dobili odgovor. Zasad znamo samo da smo u planu za ovu godinu. Navodno je planirano oko 500.000 za otkup zemljišta na području grada, a koliko će pripasti nama za otkup zemlje za proširenje glavne ulice, ostaje da vidimo - kaže Babić.

On naglašava da ukoliko ni ove godine ne bude učinjeno ništa u vezi s pitanjem početka radova na ovoj ulici nije siguran kako će građani reagovati.

- Godinama se građanima obećava da će ovo biti urađeno. Savet MZ Petrićevac, ko god da je bio na čelu, uvek je ovu ulicu stavljao kao prioritet i stalno dobijao obećanja da će problem biti rešen. Upravo zbog toga znam da je građanima dosta praznih priča- dodaje Babić.

Izvor: Pressrs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ljiljana

23.02.2015 08:42

Pa to su vam obecali Davidovic i Gavranovic i od te price nama nista,ja ne znam da ima ijedna ulica da nema rupa i onda to tako urade da se ista unisti jako brzo.

ODGOVORITE
Name

sirogojno

23.02.2015 11:16

Stvarno ne znam zasto se gradjani B.Luke bune...SNSD je na vlasti preko 10god..i sta ..oni obecaju ,ne urade nist,dodju novi izbori oni obecaju i opet nist..i tako tri izborna ciklusa i opet nist a vi stalno glasate za iste...i sta se bunite...mene kad neko nadanka sto se kaze ..s njim nema vise razgovora,bar za normalne ljude...LJUDI SE VEZU ZA RIJEC A VOLOVI ZA ROGOVE...

ODGOVORITE