Шта каже капитен Парме на све што се дешава?

Пустили су нас да умремо, у реду - умрећемо заједно! “Дозволили су клубу да региструје 200 играча, а два пута су га продавали за евро?!”, бесан је капитен Парме Алесандро Лукарели. И на бивше управе. И на руководство Серије А.

Фудбал 22.02.2015 | 21:30
Шта каже капитен Парме на све што се дешава?

Прича добро позната свима у Србији. Лажња обећања, изневерена очекивања и рупа у џепу. У Италији нису навикли на тако црне дане. Капитен Парме Алесандро Лукарели тврди да је цела ситуација превазишла границу толеранције и да екипа више нема избора. Штрајк и бојкот утакмица постали су сурова реалност. Иако су играчи до сада одбијали тако нешто. Одбијали су и да туже клуб. Не због себе...
"Најмање 200 породица које раде у Парми остало би без посла. Не говорим ту о играчима, већ о онима који месечно добијају 1.000 евра. Та одговорност је на нашим раменима. Али време је истекло", категоричан је Лукарели у опширном интервјуу за Газету дело Спорт.

И заиста, играче су предуго лагали. И бивши председник Томасо Гирарди. И садашњи Ђампјетро Маненти.
"Већ две године је ситуација врло чудна. Плате су нам исплаћивали последњег дана прелазног рока. Били смо сумњичави због тога. У новембру је Гирарди дошао у свлачионицу и рекао нам да нам новац није легао на рачуне јер је преговарао са Резартом Тачијем о продаји клуба. Тада преговори нису ишли у правом смеру. Рекли смо му да је он председник и да он мора да нађе начин да нам исплати плате, али је он одговорио тврдњом да неће више утрошити ни евро у Парму. Постало је напето, изречене су грубе речи. Осетили смо се изданим. Превареним", присећа се 37-годишњи дефанзивац.

Ни промене у управи нису донеле бољитак.
"Тачија нисам никада ни видео. Имали смо контакт само са председником Ермиром Кодром. Морам да признам да нам једини он није давао лажња обећања. Рекао је да је клуб у озбиљном проблему и да не зна када ће нас исплатити. Онда је дошао Маненти и одмах бацио на сто банкарску гаранцију која наводно ‘доказује’ да има спремних 100.000.000 евра да уложи у Парму. То је огроман новац, па смо опет постали сумњичави. И онда сваки дан исте приче. Стрпите се до сутра, на дан или два. До данас нисмо видели ни евро".

Лукарели међутим истиче и да нису само фудбалски чиновници са Енио Тардинија криви већ и они који руководе Серијом А.
"Дошли су до нас тек у петак. Где су били пре тога? Како је то Парма могла да региструје 200 фудбалера? А онда дозвољавају клубу да два пута буде продат за евро?! Па то је пресмешно. Овде институције не раде свој посао. И сада само гледају како да спасу драгоцену Серију А. Само да ми останемо, како би лига била ‘регуларна’. Али ми више ништа не гарантујемо. Спремни смо да бојкотујемо утакмице. Изаћи ћемо на терен, бити тамо 10 минута и отићи. Па овде се људи коцкају са животима људи. Оставили су нас овде да умремо? У реду, онда ћемо умрети сви заједно", категоричан је Лукарели.

И киван. Највише на Гирардија.
"Знате ли да ми је рекао: ‘Захваљиваћете ми што сам продао клуб Тачију’? Да, баш ти хвала. И шта су тада радиле институције? Дозволиле су да клуб Серије А купе компаније са капиталом од 1.000 и 7.500 евра? Ми у Парми смо били заморчићи. Али ћемо бар да се осигурамо да се ово више не понови. Што се мене тиче, остајем у Парми и ако одемо у аматерски ранг такмичења. И носићу ову траку око руке. Парма је сада део мене".

Неколико играча Парме, укључујући ту Лукарелија, Рафаела Паладина, Масима Гобија и Антонија Мирантеа већ сун а Твитеру покренули кампању под хаштагом “спасимо Парму” (#СавеПарма). Чини се узалуд. Предалеко је све отишло.

Коментари / 0

Оставите коментар