Šta kaže kapiten Parme na sve što se dešava?

Pustili su nas da umremo, u redu - umrećemo zajedno! “Dozvolili su klubu da registruje 200 igrača, a dva puta su ga prodavali za evro?!”, besan je kapiten Parme Alesandro Lukareli. I na bivše uprave. I na rukovodstvo Serije A.

Fudbal 22.02.2015 | 21:30
Šta kaže kapiten Parme na sve što se dešava?

Priča dobro poznata svima u Srbiji. Lažnja obećanja, izneverena očekivanja i rupa u džepu. U Italiji nisu navikli na tako crne dane. Kapiten Parme Alesandro Lukareli tvrdi da je cela situacija prevazišla granicu tolerancije i da ekipa više nema izbora. Štrajk i bojkot utakmica postali su surova realnost. Iako su igrači do sada odbijali tako nešto. Odbijali su i da tuže klub. Ne zbog sebe...
"Najmanje 200 porodica koje rade u Parmi ostalo bi bez posla. Ne govorim tu o igračima, već o onima koji mesečno dobijaju 1.000 evra. Ta odgovornost je na našim ramenima. Ali vreme je isteklo", kategoričan je Lukareli u opširnom intervjuu za Gazetu delo Sport.

I zaista, igrače su predugo lagali. I bivši predsednik Tomaso Girardi. I sadašnji Đampjetro Manenti.
"Već dve godine je situacija vrlo čudna. Plate su nam isplaćivali poslednjeg dana prelaznog roka. Bili smo sumnjičavi zbog toga. U novembru je Girardi došao u svlačionicu i rekao nam da nam novac nije legao na račune jer je pregovarao sa Rezartom Tačijem o prodaji kluba. Tada pregovori nisu išli u pravom smeru. Rekli smo mu da je on predsednik i da on mora da nađe način da nam isplati plate, ali je on odgovorio tvrdnjom da neće više utrošiti ni evro u Parmu. Postalo je napeto, izrečene su grube reči. Osetili smo se izdanim. Prevarenim", priseća se 37-godišnji defanzivac.

Ni promene u upravi nisu donele boljitak.
"Tačija nisam nikada ni video. Imali smo kontakt samo sa predsednikom Ermirom Kodrom. Moram da priznam da nam jedini on nije davao lažnja obećanja. Rekao je da je klub u ozbiljnom problemu i da ne zna kada će nas isplatiti. Onda je došao Manenti i odmah bacio na sto bankarsku garanciju koja navodno ‘dokazuje’ da ima spremnih 100.000.000 evra da uloži u Parmu. To je ogroman novac, pa smo opet postali sumnjičavi. I onda svaki dan iste priče. Strpite se do sutra, na dan ili dva. Do danas nismo videli ni evro".

Lukareli međutim ističe i da nisu samo fudbalski činovnici sa Enio Tardinija krivi već i oni koji rukovode Serijom A.
"Došli su do nas tek u petak. Gde su bili pre toga? Kako je to Parma mogla da registruje 200 fudbalera? A onda dozvoljavaju klubu da dva puta bude prodat za evro?! Pa to je presmešno. Ovde institucije ne rade svoj posao. I sada samo gledaju kako da spasu dragocenu Seriju A. Samo da mi ostanemo, kako bi liga bila ‘regularna’. Ali mi više ništa ne garantujemo. Spremni smo da bojkotujemo utakmice. Izaći ćemo na teren, biti tamo 10 minuta i otići. Pa ovde se ljudi kockaju sa životima ljudi. Ostavili su nas ovde da umremo? U redu, onda ćemo umreti svi zajedno", kategoričan je Lukareli.

I kivan. Najviše na Girardija.
"Znate li da mi je rekao: ‘Zahvaljivaćete mi što sam prodao klub Tačiju’? Da, baš ti hvala. I šta su tada radile institucije? Dozvolile su da klub Serije A kupe kompanije sa kapitalom od 1.000 i 7.500 evra? Mi u Parmi smo bili zamorčići. Ali ćemo bar da se osiguramo da se ovo više ne ponovi. Što se mene tiče, ostajem u Parmi i ako odemo u amaterski rang takmičenja. I nosiću ovu traku oko ruke. Parma je sada deo mene".

Nekoliko igrača Parme, uključujući tu Lukarelija, Rafaela Paladina, Masima Gobija i Antonija Mirantea već sun a Tviteru pokrenuli kampanju pod haštagom “spasimo Parmu” (#SaveParma). Čini se uzalud. Predaleko je sve otišlo.

Komentari / 0

Ostavite komentar