Видео: Туча Срба и Албанаца ТОКОМ меча у Бечу!!!

Уз повећано присуство полиције у Бечу је одиграна утакмица између фудбалских клубова Кајзереберсдорф-Србија 08 (КЕ-Србија 08) и СВ Албаније, на којој су, на самом крају, против српских навијача интервенисали чувари реда.

Фудбал 22.02.2015 | 19:30
Видео: Туча Срба и Албанаца ТОКОМ меча у Бечу!!!

Меч између два клуба Друге Покрајинске лиге, чланова пете фудбалске лиге Аустрије, требало је да се одигра у новембру, али је одложен након инцидента на квалификационом сусрету репрезентација Србије и Албаније у Београду.

Фудбалски савез Беча донео је такву одлуку како би се страсти смириле и да не би дошло до инцидента и на утакмици у Бечу.

Пред укупно око 1.200 навијача, од којих 800 присталица СВ Албаније, који су допутовали из бројних градова Аустрије и Македоније, КЕ-Србија 08 и СВ Албанија одиграли су меч без инцидената на терену.

Утакмица, која је завршена резултатом од 2:1 (1:1) у корист Албаније, завршена је, међутим, тучом српских навијача и полиције.

Пред сам крај сусрета полиција је упала међу српске навијаче користећи пендреке, али и бибер спреј, након што су гледаоци бацили петарду на терен.

Иначе, и на овом сусрету у Бечу, као и прошле године у Београду, навијачи СВ Албаније носили су заставе Велике Албаније, Косова и Албаније, док су српски навијачи понели заставе Србије, Русије, али и паролу „"Далиборе Лукићу вечно ћес живети“".

Наиме, у Линцу је у суботу сахрањен Далибор Лукић, који је почетком месеца убијен, а за његово убиство осумњичени су Албанци.

Коментари / 0

Оставите коментар