Video: Tuča Srba i Albanaca TOKOM meča u Beču!!!

Uz povećano prisustvo policije u Beču je odigrana utakmica između fudbalskih klubova Kajzerebersdorf-Srbija 08 (KE-Srbija 08) i SV Albanije, na kojoj su, na samom kraju, protiv srpskih navijača intervenisali čuvari reda.

Fudbal 22.02.2015 | 19:30
Video: Tuča Srba i Albanaca TOKOM meča u Beču!!!

Meč između dva kluba Druge Pokrajinske lige, članova pete fudbalske lige Austrije, trebalo je da se odigra u novembru, ali je odložen nakon incidenta na kvalifikacionom susretu reprezentacija Srbije i Albanije u Beogradu.

Fudbalski savez Beča doneo je takvu odluku kako bi se strasti smirile i da ne bi došlo do incidenta i na utakmici u Beču.

Pred ukupno oko 1.200 navijača, od kojih 800 pristalica SV Albanije, koji su doputovali iz brojnih gradova Austrije i Makedonije, KE-Srbija 08 i SV Albanija odigrali su meč bez incidenata na terenu.

Utakmica, koja je završena rezultatom od 2:1 (1:1) u korist Albanije, završena je, međutim, tučom srpskih navijača i policije.

Pred sam kraj susreta policija je upala među srpske navijače koristeći pendreke, ali i biber sprej, nakon što su gledaoci bacili petardu na teren.

Inače, i na ovom susretu u Beču, kao i prošle godine u Beogradu, navijači SV Albanije nosili su zastave Velike Albanije, Kosova i Albanije, dok su srpski navijači poneli zastave Srbije, Rusije, ali i parolu „"Dalibore Lukiću večno ćes živeti“".

Naime, u Lincu je u subotu sahranjen Dalibor Lukić, koji je početkom meseca ubijen, a za njegovo ubistvo osumnjičeni su Albanci.

Komentari / 0

Ostavite komentar